Nyandú en clau femenina

Aquest cap de setmana oferiran dos concerts emblemàtics a la Torre d'Oristà i Torelló

| 12/12/2014 a les 07:00h

Al trio de pop-folk osonenc li agrada celebrar el Nadal amb la seva música. Cada any busquen una manera diferent per celebrar les festes, i enguany han preparat dos concerts amb un repertori basat en versions d'artistes femenines. Han recollit les cançons a l'EP Rhea Americana, creat especialment per a l'ocasió i el presentaran demà al bar Atmosfera de Torelló i diumenge a La Rectoria Vella de la Torre d'Oristà.
Nyandú Foto: Carles Rodríguez

Rhea Americana fa referència al nom científic del nyandú, i així és com el grup osonenc ha batejat l'aventura nadalenca que han preparat: "Teníem clar que volíem posar un nom femení a l'EP, perquè conté versions d'artistes femenines. El nom científic de l'espècie té un gènere molt femení i representa alhora l'essència del nyandú", explica Ferran Orriols (veu i guitarra). Tot el repertori es basa en cançons interpretades per veus femenines, com ara Cher o Kylie Minogue, però des de la mirada pròpia de Nyandú. "Ens feia gràcia versionar uns himnes que han marcat la nostra infància i adolescència. Som fans de les bones cançons independentment del vestit que portin. És el nostre homenatge més sincer a les dives del pop", valora Orriols. 
 
Seran dos concerts únics que tindran lloc aquest cap de setmana: demà actuaran al bar Atmosfera de Torelló a les 18 h (i cap a mitjanit el grup reprendrà la festa i faran de DJ acompanyats de Miqui Puig) i diumenge interpretaran Rhea Americana a casa, a La Rectoria Vella de la Torre d'Oristà. La segona cita tindrà un aire més familiar, i és per això que decoraran l'espai, juntament amb l'empresa Oh La La d'Alpens: "Adequarem un espai descobert que està pràcticament abandonat, on antigament celebràvem la festa major i on vam debutar com a músics, ara fa més de deu anys, per convertir-lo en un lloc acollidor", comenta el cantant i guitarrista. 

Les actuacions són gratuïtes i a més els assistents podran aconseguir un exemplar de l'edició limitada de l'EP en cinta de casset, un format nostàlgic "igual que les cançons que hi pertanyen". Serà l'última oportunitat per veure el grup en directe aquest any abans de la publicació del seu segon disc a principi del 2015.
Arxivat a: Enderrock