Leonard Cohen en concert a Barcelona l'any 1993
Leonard Cohen en concert a Barcelona l'any 1993 | Xavier Mercadé
07/11/2017
El canadenc ha estat un dels músics més adaptats en llengua catalana, i s'han editat diversos discos dedicats a la seva obra
Leonard Cohen el 2012 a Barcelona
Leonard Cohen el 2012 a Barcelona | Xavier Mercadé
07/11/2017
Un any després de la mort del cantautor canadenc repassem les set vegades que va ser a Barcelona entre el 1974 i el 2012
11/11/2016
Toti Soler, Lluís Llach, Javier Mas i Jorcx parlen de la seva relació amb el músic canadenc
La primera versió de Toti Soler en català, la col·laboració com a músic en gira de Javier Mas, la foto conjunta amb Lluís Llach o l’àlbum integral del cantautor Jordi Calmet ‘Jorcx’; ens expliquen en primera persona com els ha influenciat i quina ha estat la importància de Leonard Cohen en la música actual.
11/11/2016
Cohen ha estat un dels músics més adaptats en llengua catalana, i s'han editat diversos discos dedicats a la seva obra.
"Suzanne" i "Hallellujah" han estat les cançons més versionades d'un repertori de prop de cinc dècades. La primera adaptació al català la va fer Josep M. Andreu per a Toti Soler, l'any 1972: "Susanna".
11/11/2016
Ha mort als 82 anys l'autor d'un dels cançoners més reivindicats de la darrera meitat de segle
Recuperem el perfil que el periodista Alberto Manzano va dedicar-li a la revista Sons de la Mediterrània, núm. 6 (setembre-octubre 2008), en què descriu la relació de Cohen amb la música mediterrània.
11/11/2016
El cantant va fer a la ciutat set actuacions entre el 1974 i el 2012
El Palau de la Música Catalana i el Palau Sant Jordi per partida doble, a més del Palau d'Esports per partida triple, van ser els tres escenaris de les set visites de Cohen a la capital catalana. A Enderrock.cat repassem cadascun dels concerts amb imatges i vídeos. 
11/11/2016
Cohen va actuar l'Estat espanyol per primera vegada l'any 1974; i va ser a Barcelona
El 12 d'octubre de 1974, Leonard Cohen va actuar al Palau de la Música Catalana. L'èxit fou tal, que els organitzadors van improvisar una segona data, l'endemà al matí.
11/11/2016
Opinió
La mort de Leonard Cohen, com fa unes setmanes l'anunci del premi Nobel per a Bob Dylan, fa que ens preguntem on és la veritable poesia. Infamats sovint per l'alta cultura, els grans cantautors del segle XX són els autèntics hereus dels trobadors medievals i els rapsodes de l'antiguitat.
11/11/2016
Present i futur de l'instrument, de la tuna a Leonard Cohen
Del llaüt, i de la gran família de la doble corda en general, en surt un dels sons més identificables amb les músiques d'un bon grapat de territoris al Mediterrani. Jordi Montesó, músic del grup Sitja i del Centre d'Estudis Tradicionals ACAF de Vila-real, exposa al següent article -publicat l'abril de 2013 a Sons de la Meditarrània- quin és el moment de l'instrument i quins camins podria mirar de seguir per desenvolupar-se.
Pàgina 1 de 1
Imatge il·lustrativa
Juan Miguel Morales
En una anàlisi elaborada durant els mesos de gener i febrer, l'Escola de Negocis de Barcelona TBS ha buscat les causes de la crisi actual del sector i possibles maneres perquè pugui retornar a l'activitat
Novembre Elèctric
Novembre Elèctric | Noemí Larred
Estrenem el nou videoclip de la banda, que formarà part del seu quart disc
El president de l'Acadèmia de la Música Catalana, Gerard Quintana, als Premis Alícia
El president de l'Acadèmia de la Música Catalana, Gerard Quintana, als Premis Alícia | Arxiu
El proper mes de juny es descobriran els guardonats per l’Acadèmia Catalana de la Música
Vàlius
Vàlius | Arxiu
El duet posa el seu tema «Espinàs» al servei de l'espot de canvi d'imatge de la companyia cervesera
Jansky
Jansky | Komposit Studio
El duet ha estat reconegut amb el guardó britànic Sound Of The Year per la primera part d'un projecte sonor que culminarà amb doble LP al setembre
Love of Lesbian i El Pony Pisador
Love of Lesbian i El Pony Pisador
La cita serà dilluns 19 d'abril a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm