Redacció | Actualitzat el 03/06/2023

Neptú és el primer finalista del Premi Verkami del Sona9

El projecte del lleidatà Vicent Monfà ha estat qui ha rebut més vots al primer concert preliminar del concurs

El primer concert preliminar del Sona9 2023 s'ha celebrat a l'Espai Orfeó de Lleida amb les actuacions de Naki (Solsona), Neptú (Lleida) i Asori (Vilanova de Bellpuig).



Neptú. Foto: Carles Rodríguez

La votació del públic, amb 200 vots únics, ha donat com a primer finalista del Premi Verkami per Votació Popular a Neptú amb un total del 66% dels vots. En segon lloc ha quedat Naki amb el 29%; i el tercer lloc ha estat per Asori amb el 5%.



La primera actuació l'ha protagonitzat el solsoní establert a Girona Andreu Casals amb el seu projecte Naki. A cop de pop-rock, el solsoní i la seva banda han començat la seva actuació amb temes directes com "De matinada" i "De tu i de mi". Al llarg del concert, Naki ha volgut posar èmfasi en el missatge de les seves lletres, com a la nostàlgica "Quan res era complicat", en què ha destacat que el que mou el món és l'amor i no els diners.


Naki. Foto: Carles Rodríguez



Tot seguit, ha pujat dalt l'escenari el lleidatà Neptú. El músic i productor Vincent Monfà ha fet gala de la seva proposta que combina pop, bases de músiques urbanes i sons sintetitzats, tal com ha mostrat a la cançó "Dorm", que ha alternat des de barres fins a un solo de guitarra. El cantant també ha introduït històries de ciència-ficció com la de "Cyborg", que s'ha vist interrompuda momentàniament per un problema tècnic, i ha tancat l'actuació amb la rockera i synthwavera a parts iguals "L'únic que vull" i la ballable "Universal".


Neptú. Foto: Carles Rodríguez



El vespre l'ha tancat Asori, el projecte del cantant de Vilanova de Bellpuig Enric Ayguadé. La seva actuació ha començat plena de "Vertigen" amb seqüències harmòniques carregades de misteri que ràpidament han donat pas a "Arquitectura nocturna", inspirada en Barcelona, la ciutat on Ayguadé viu actualment. Fins i tot, Asori ha estrenat per primer cop al concert preliminar del Sona9 la cançó "Dits creuats" i també s'ha permès sortir dels límits de l'indie a "Torres de fum superenormes", explorant sonoritats llatines i caribenyes.


Asori. Foto: Carles Rodríguez

El pròxim concert preliminar del Sona9 2023 serà dimarts 6 de juny, a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm amb les actuacions de Montflorit (indie-rock - Barcelona), Iglú (pop - Barcelona) i Ypnosi (rock - Barcelona).

Navega per les etiquetes

sona9Sona9 2023AsoriNeptúNaki