Actualitzat el 29/01/2016

Entre músics entranyables

S'Estol des Gerricó, a 'Tradicionàrius a Ràdio 4'

Cinquanta anys no es compleixen cada dia. El novembre de 2014 el grup de ball de Felanitx S'Estol des Gerricó va voler celebrar el mig segle de trajectòria convidant col·legues de tots els estils a versionar lliurement el seu repertori. El grup protagonitzarà l'espai Tradicionàrius a Ràdio 4 el dissabte 30 de gener.
S'Estol des Gerricó. A dalt a l'esquerra, acolorida, Francisca Adrover

Les dimensions d'aquella festassa d'aniversari es poden copsar en el doble CD i DVD S'Estol entre músics (Blau/DiscMedi, 2015). En un programa especial, algunes de les versions més reeixides d'aquest treball es confrontaran amb les versions originals de S'Estol des Gerricó. També es comentarà la llarga i prolífica trajectòria d'aquest col·lectiu vinculat al ball i la cultura popular al Llevant mallorquí, sorgit en temps de la Sección Femenina i esdevingut un dels pilars més actius i alegres de la cultura a Felanitx. Entre la moltíssima gent que ha format part del grup en un moment o altre, a més, hi va haver Francisca Adrover, emblemàtica investigadora, compositora i cantant que va morir fa tres anys.

La forta implantació del grup en la vida del poble de Felanitx va fer que a l'hora de celebrar el 50è aniversari hi volguessin participar grups de tots els estils i estètiques, que van dur cap al terreny respectiu jotes, copeos, fandangos i boleros.

Una finestra al món del folk
El programa Tradicionàrius, en conveni amb el CAT, es pot escoltar cada dissabte a Ràdio 4, de 14 a 15 h, i es pot escoltar i descarregar a través d'Internet aquí. A més, ofereix entrevistes en profunditat amb destacats artistes de l'escena folk i de la música popular catalana en col·laboració amb el web Sons de la Mediterrània.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]