Actualitzat el 24/03/2017

Gralles! I orgues, i acordions, i àligues...

El 24è Dia del Graller, el 31 de març, 1 i 2 d'abril a Vilafranca del Penedès

Vilafranca del Penedès ja es prepara per una nova edició del Dia del Graller. Enguany, a més de la trobada de colles pròpiament dita, s'hi presentaran entre altres un parell de duos ben especials: el de gralla i orgue format per Jonatan Carbó i Jordi Mestres i el de gralla i acordió Criatures
El duet Criatures participarà al XXIV Dia del Graller. Foto: Carles Rodríguez

El 24è Dia del Graller arrencarà el divendres 31 de març a la tarda al carrer, davant el Palau Baltà, amb la ja tradicional trobada d'escoles de música tradicional del gran Penedès (18.30 h). Una miqueta més tard, a les 8 del vespre, Jordi Mestres (gralla) i Jonatan Carbó (orgue) presentaran a la Basílica de Santa Maria el seu disc Cornucòpia (Àudiovisuals de Sarrià, 2017), amb composicions per a aquesta combinació instrumental que demostren que els límits entre els àmbits cultes i populars no deixen de ser una convenció. I a la mitjanit, havent sopat, sobretaula amb música de gralles amb el 'Carajillo concert' i totes les colles que s'hi vulguin apuntar.

L'endemà, dissabte 1 d'abril, el matí s'animarà des dels balcons i les cases del centre on, per tercer any consecutiu, es disposaran diverses colles gralleres per animar els carrers. I a les 13 h, a la plaça de Santa Maria, concert amb el duet Criatures, els guanyadors del IX Concurs Sons de la Mediterrània, que oferiran el seu repertori intimista de gralla i acordió diatònic dins el cicle Tastets al Mercat de l'Ajuntament de Vilafranca, mentre s'acosta la presentació oficial del seu primer disc, Taumàtrop (Picap, 2017), al festival Tradicionàrius de Barcelona.

La tarda de dissabte, i en el marc del 90è aniversari de l'Àliga de Vilafranca, hi haurà al centre un acte de nova creació: una cercavila d'àligues centenàries, en què la vilafranquina farà d'amfitriona de les d'Agramunt, Barcelona, Reus i Tarragona. A les 20 h, a la llibreria L'Odissea es presentarà el llibre-CD Músiques per a gralla i timbal del seguici de Tarragona, a càrrec dels Grallers Tocaferro i de l'arranjador Roger Conesa

Diumenge 2 d'abril al matí, finalment, tindrà lloc la cercavila de colles des de la Font de Sant Magí fins a la plaça de Sant Joan, on a partir del migdia actuaran les colles Els Vernets, Clau de Mar, Inxanetes, Els Vinardells, Els Ginjolers, Grallers del Tec, Musx, Els Pentatònics, Grallers La Tarota, La Dinapontus, Canya d'Or, Els Xalocs, Els Quatrevents, Toc de Bacus, Grallers del Campanar, Grallers de l'Armilla, Grallers de l'Artús, Tocaferro, Els Xerics, Els Cofins, Els Aixarts, Grallers de Vic, Els Guardiols, SoNat, Grallers de la Torre, Els Carreter i Ganxets Grallers del Baix Camp.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]