Etiqueta gralles

Sentiment graller i sitgetà

'50+20' reuneix la colla Dinapontus de Sitges amb la Banda Mestre Montserrat de Vilanova i la Geltrú

Durant el 2021, l'Escola de Grallers de Sitges va fer 50 anys. I entre les celebracions, ara n'arriba una de sonada: el disc 50 + 20 (Escola de Grallers de Sitges, 2022), amb què la colla de l'escola Dinapontus es troba amb la Banda Mestre Montserrat de Vilanova i la Geltrú.

Ressonen les gralles d'Els Romees

El Vendrell recupera les tonades recollides per Joan Tomàs el 1927

Segons informa Liliana Tomàs al web Mestre Joan Tomàs, el 1927, en la missió 28 de l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya, Joan Tomàs i Joan Amades van recollir tonades de la colla grallera Els Romees. Aquest dissabte 30 d'octubre, Les gralles del Baix Penedès els recordaran a la biblioteca Terra Baixa del Vendrell (11.30 h). 

Torna el Dia del Graller, adaptat

La popular festa de Vilafranca del Penedès es farà del 4 al 6 de juny

Son temps peluts i de resistència per a la cultura popular. L'any passat no va poder fer-se el Dia del Graller, que organitza la Coordinadors de Grallers de Vilafranca. Però enguany torna, en un format adaptat, del 4 al 6 de juny i la participació, entre altres, del duet de gralla i acordió Criatures

En Jaume Vidal ja té el seu llibre

Aquest 25 de març es presenta al CAT la biografia del popular graller vendrellenc

En Jaume Vidal i Vidal, popular graller vendrellenc conegut també com Carboner o Submarino, és el protagonista del llibre Esbós d'un músic, que es presentarà aquest dijous 25 de març a les 19 h al Bar del CAT de Gràcia, en el marc d'un festival Tradicionàrius que enfila ja la recta final. 

Criatures a Bellvitge

El duet de gralla i acordió actua aquest divendres 7 de febrer a la Casa de Huelva

El barri de Bellvitge, a L'Hospitalet de Llobregat, compta amb una activa colla de grallers que vetlla per la cultura i la festa. Aquest divendres engeguen la primera edició del Tradibellvitge amb una actuació de categoria, la del duet Criatures (Casa de Huelva, 21 h, entrada lliure).

Homenatge als Grallers de l'Acord

El 25 d'octubre al Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú

Hi ha grups i persones que han fet una tasca impagable difonent i preservant la tradició musical dels diversos racons dels Països Catalans. Els Grallers de l'Acord en són un gran exemple. El proper 25 d'octubre, el Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú els retrà un homenatge pels quaranta anys. 

Gaites, gralles i dolçaines

El Museu de Tortosa acull una exposició sobre el passat i el present d'aquesta família d'instruments

El Museu de Tortosa acull a partir d'aquest divendres 26 d'octubre l'exposició Gaites, gralles i dolçaines, centrada en la tradició d'aquesta família d'instruments a tota l'àrea de l'antic Bisbat de Tortosa: del Priorat al Baix Maestrat i del mar al Matarranya. En parlem amb el comissari, el gaiter i lutier Joan Pellisa.

Memòria i futur de la gralla al Vendrell

El concert de Música de Gralles, aquest 13 d'octubre

L'Auditori del Tívoli del Vendrell acull aquest divendres 13 d'octubre el tradicional concert de Música de Gralles (20.30 h), amb dues parts diferents i complementàries: en la primera, memòria i commemoracions; en la segona, camins inèdits oberts al futur.

Gralles! I orgues, i acordions, i àligues...

El 24è Dia del Graller, el 31 de març, 1 i 2 d'abril a Vilafranca del Penedès

Vilafranca del Penedès ja es prepara per una nova edició del Dia del Graller. Enguany, a més de la trobada de colles pròpiament dita, s'hi presentaran entre altres un parell de duos ben especials: el de gralla i orgue format per Jonatan Carbó i Jordi Mestres i el de gralla i acordió Criatures

Una dècada de Música de Gralles

Les quatre colles vendrellenques i Els Vinardells es troben a l'Auditori Pau Casals el 9 d'octubre

El concert Música de Gralles al Vendrell ja té deu anys. Per celebrar-ho, aquest 9 d'octubre (22 h) es trobaran a l'Auditori Pau Casals els grups locals Les Gralles del Baix Penedès, Tocats de Canya, Els Mosquits i Els Aixats, a més dels vilafranquins Els Vinardells, que protagonitzaran la segona part del concert.
Pàgina 1 de 1
  
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]