Actualitzat el 26/05/2017

Nit pirinenca al Tradicionàrius

El Pont d'Arcalís i l'Orquestrina Trama, al CAT aquest 26 de maig

Doble cita aquest divendres amb el folk d'arrel pirinenca al Tradicionàrius, on actuaran uns històrics, El Pont d'Arcalís, i una formació jove sorgida els darrers anys entre l'Alt Urgell i la Cerdanya, l'Orquestrina Trama. La cita és a partir de les 22 h.
El Pont d'Arcalís

Protagonista i referent en l'evolució del folk als Pirineus i, en general, arreu dels Països Catalans, El Pont d'Arcalís, nascut d'una feliç trobada entre el grup Primera Nota i Artur Blasco, porta més de 25 anys als escenaris. Amb els seus treballs han documentat i divulgat repertori de diverses comarques de muntanya. Amb el darrer, La Seca, la Meca i les Valls d'Andorra (DiscMedi, 2014), han posat el focus en el repertori dels pobles andorrans. La formació actual del grup la integren Jordi Fàbregas (veu, guitarra i gralla), Jordi Macaya (viola, tarota, ocarina i veu), Isidre 'Tito' Pelàez (tarota, flauta, flautí, ocarina i ximbomba), Joan López (bateria, percussions i veu) i Cati Plana (acordió diatònic).

La segona part de la nit dels Pirineus la protagonitzarà el ball, de la mà d'un grup que continua en bona mesura amb la mateixa tradició musical que El Pont d'Arcalís: l'Orquestrina Trama, formada el 2013 entre la Cerdanya i l’Alt Urgell i integrada per joves músics fortament vinculats a la música i la cultura tradicional del Pirineu i a centres capitals com l'Escola Folk d'Arsèguel: Ivan Caro (gralla i flabiol), Marc Figuerola (contrabaix i guitarra), Ivan Garriga (violí), Liv Hallum (acordió diatònic), Núria Llobet (violí) i Boris Pi (bateria).

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]