Actualitzat el 22/02/2018

Botifarra i Miquel Gil, nus al CAT

Presenten el seu espectacle conjunt aquest 22 de febrer al Tradicionàrius

Una taula, dues cadires, una guitarra, una pandereta amb canya badà, postisses, un morter, dos pesos pesants de la música valenciana... Amb aquests ingredients es cuina Nus, l'espectacle que Pep Gimeno 'Botifarra' i Miquel Gil presenten aquest dijous 22 de febrer al Tradicionàrius (21.30 h).
Botifarra i Miquel Gil. Foto: Juan Miguel Morales

A Nus, els dos cantaors comenten amb informalitat però amb rigor les diverses branques i gèneres que vertebren la música popular valenciana. La fórmula funciona, perquè en principi l'havien de fer una sola vegada al Teatre Micalet de València, però no han parat de dur-la arreu.

Els romanços que es connecten amb la tradició baladística europea, els cants melismàtics que s'emparenten amb el sud mediterrani, els balls de moda, els patrons bàsics com les jotes, els fandangos, els boleros i les seguidilles, Botifarra i Miquel Gil van xerrant –i discutint més o menys acaloradament– al voltant de tot aquest repertori, i també al voltant de les històries i les vivències que han passat a formar part de la memòria col·lectiva de les comarques valencianes.

Aquí podeu llegir la crònica de la presentació de Nus al cicle Música a la Vila del Vendrell, l'agost del 2015.

Navega per les etiquetes

TradicionàriusBotifarraMiquel GilNus

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]