Actualitzat el 24/04/2018

"L'estaca" (també) és un tango

Marcelo Mercadante i Pablo Marchetti graven el clàssic de Lluís Llach per a veu i bandoneó

El desembre de 2016 Pablo Marchetti va cantar per primer cop a Barcelona. Concretament a La Iguana de Sants, al costat el seu bon amic, el bandoneonista Marcelo Mercadante. Allà va sonar la seva versió tanguera de "L'estaca", que ara han gravat coincidint amb el cinquantè aniversari del clàssic llachià.
Marcelo Mercadante i Pablo Marchetti

Unes setmanes després van repetir l'espectacle, anomenat La Escuela del Dolor, aquest cop a la sala Artte amb el pianista Juan Esteban Cuacchi i les col·laboracions d'uns quants músics destacats de l'escena tanguera catalana: les cantants Ana Rossi Analía Carril i el guitarrista Gustavo Battaglia. I va tornar a sonar "L'estaca", que en el cap de Marchetti sempre ha sonat com un tango.

Ara, coincidint amb els 50 anys de la publicació de "L'estaca", s'han decidit a gravar-la. Separats per més de 10.000 quilòmetres: la veu a Buenos Aires i el bandoneó a Barcelona. De vals a 2x4, amb una naturalitat sorprenent. I n'han fet un vídeo amb imatges de més de trenta anys d'amistat i passió musical entre els dos artistes:"L'estaca" serà precisament la protagonista principal al número especial de maig de la revista Enderrock, que analitzarà les grans cançons catalanes del 1968 i commemorarà alhora els 25 anys de la publicació.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]