Actualitzat el 14/07/2018

Rumba arreu

Rafalito Salazar, a Tradicionàrius a Ràdio 4

Un dels col·laboradors habituals de Tradicionàrius a Ràdio 4 i actual president de la Forcat, Rafalito Salazar, serà el protagonista del programa aquest dissabte 14 de juliol. Amb la participació del locutor i melòman Cinto Niqui, es repassaran algunes perles variades d'un rumber versàtil com pocs.
Rafalito Salazar, retratat el 2015 per Juan Miguel Morales

De tant en tant, Rafalito Salazar passa pels micròfons del Tradicionàrius a Ràdio 4 per comentar l'actualitat i les novetats destacables al voltant de la rumba catalana. Aquest dissabte 14 de juliol, però, sonaran al programa algunes peces destacades, provinents de diversos artistes i formacions amb els quals Salazar, bohemi i treballador alhora, ha anat escampant el seu amor per la música i la rumba: "La cirereta", amb Txarango, al disc que Marc Serrats va produir per a la Bressola de la Catalunya Nord; "Advertència", clàssic d'Ai Ai Ai que es va revisar en clau instrumental amb Carles Belda al seu llibre-disc 24 rumbes per diatònic (autoeditat, 2014); dues de les millors cançons de La Troba Kung-Fú ("La cançó del lladre" i "Flor de primavera"), grup amb qui Salazar ha col·laborat constantment; "Gitanitos y morenos", un dels àxits més grans de Gato Pérez ('pare musical' de Rafalito), en la versió que en va fer l'Orquestra Plateria al seu disc d'homenatge; "Metro cuadrado", de Jarabe de Palo; "Jo vinc d'un silenci", el clàssic de Raimon, interpretat en clau de rumba per Ai Ai Ai, l'emblemàtic grup de catalana en català; "Yo no me caso", de Patriarcas de la Rumba, amb una història basada en fets reals que va tenir lloc a Mataró, i cantada per Rafalito Salazar al costat del seu pare, Rafael Salazar.

Una finestra al món del folk
El programa Tradicionàrius, en conveni amb el CAT, es pot escoltar cada dissabte a Ràdio 4, de 14 a 15 h, i es pot escoltar i descarregar a través d'internet aquí. A més, ofereix entrevistes en profunditat amb destacats artistes de l'escena folk i de la música popular catalana en col·laboració amb el web Sons de la Mediterrània.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]