Actualitzat el 15/03/2019

El folk i la cançó d'autor homenatgen Pete Seeger

Tradicionàrius i BarnaSants recorden el folksinger aquest 16 de març a L'Auditori de Barcelona

Aquest 2019 se celebra el centenari del naixement de Pete Seeger. Per aquest motiu, el Tradicionàrius i el BarnaSants han organitzat un concert amb molts artistes de l’escena musical folk i de cançó d’autor catalana actual, que tindrà lloc el proper dissabte 16 de març a L’Auditori de Barcelona.
Pete Seeger

La proposta del concert que reivindica la figura de Pete Seeger és una idea original d'Arturo Gaya, creador i líder del grup Tren Seeger, creat l'any 2014. La formació es completa amb el guitarrista Sergi Trenzano, el baixista Kike Pellicer i l’acordionista Cati Plana. Tren Seeger posa en valor la figura del cantant nord-americà i per celebrar el centenari del seu naixement impulsa aquest concert homenatge, que té el suport de dos festivals de referència propers a l’estil i al posicionament vital i ideològic de Seeger.
 
L’espectacle oferirà un repertori de cançons arranjades i adaptades al català pels mateixos integrants del grup, i hi participaran artistes convidats com Quico Pi de la Serra, Gemma Humet, Pep Gimeno 'Botifarra', Joana Gomila i el Grup Coses, tots artistes que provenen dels dos àmbits musicals relacionats d’una manera o altra amb l’obra amb Pete Seeger: la cançó d’autor i el folk.
 
La proposta escènica farà un repàs a la figura i obra de Pete Seeger a través de vessants representatius de la seva trajectòria com a cantant i activista social i cultural: el poder transformador de la cançó i la recuperació de la música popular; la lluita per la llibertat i els drets humans i pels drets civils de la gent de color; l’antibel·licisme; la defensa activa del medi ambient; la implicació amb el cançoner de la Guerra Civil Espanyola i Batalla de l’Ebre i, finalment, les visites a Catalunya.

Alguns dels temes que es podran sentir en aquest concerts seran "Preciós amic" – "Precious Friend" (Pete Seeger), "Si tingués un martell" – "If I Had a Hammer" (Pete Seeger-Lee Hays), "Bona nit, Irene" – Good Night Irene" (Gussie L. Davis), "We Shall Overcome" (G.Carawan – F.Hamilton – Z.Horton), "Ens en sortirem" – "Where Have All the Flowers Gone" (Pete Seeger), i "Aquesta terra és la teua terra" – "This land is your land" (Woody Guthrie).

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]