Actualitzat el 02/03/2020

Carlos Cano, poeta i ocell

Giulia Valle recrea en clau de jazz les cançons del cantautor andalús

En el vintè aniversari de la mort del cantautor Carlos Cano, el festival BarnaSants i el Taller de Músics el recorden conjuntament amb un espectacle dirigit per la compositora, arranjadora i contrabaixista Giulia Valle, que s'estrenarà divendres 6 de març al teatre Joventut de l'Hospitalet de Llobregat (20.30 h). 
Carlos Cano i Giulia Valle Foto: Juan Miguel Morales

El llegat del músic de Granada Carlos Cano té múltiples vessants: el de la lluita social, el de l'activisme... i el d'un grapat de cançons que sintetitzen en un repertori únic les ànimes del fado, la copla i la cançó popular andalusa. Reivindicar tot aquest patrimoni 'amb amor i audàcia' és el que ha volgut fer Giulia Valle en un espectacle que recrea en clau de jazz les peces del cantautor, al costat de Rusó Sala (veu i guitarra), Mark Aanderud (piano), Dani Domínguez (bateria), Edu Pons (saxo, clarinet i flauta travessera) i Sandrine Robilliard (violoncel).

"Carlos Cano és com un poeta ocell que veu el món mentre vola i te l'explica. En ell he descobert un poeta, tan ancorat a les seves tradicions i la seva terra com universal i atemporal -explica Giulia Valle-, capaç de transmetre a través de les seves paraules valors i conceptes que perduren en el temps. Fidel a si mateix, fidel a la reivindicació sobre les injustícies socials, fidel a donar suport a les minories, fidel als seus amics. Cronista, amant, reivindicatiu, delicat, sincer i lleial".
FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]