Actualitzat el 19/09/2020

Al·leluia!

Cançons negro spirituals, al Tradicionàrius de Ràdio 4

Veus corals que s'enlairen cap als cels de joia. Aquest dissabte 19 de setembre, el programa Tradicionàrius a Ràdio 4 repassarà uns quants tresors de la música negro spiritual, tant en versions de grups nordamericans com en les moltes que s'han fet al català des de l'àmbit coral i folk.
Sweet Honey in the Rock

El viatge del Tradicionàrius a Ràdio 4 d'aquest dissabte arrencarà amb les cançons a capela de Sweet Honey in the Rock, històrica formació nordamericana fundada el 1973 per la doctora, cantant i activista afroamericana Bernice Johnson Reagon, que ha fet d'aquest repertori una eina per a reivindicar lluites socials i també per a arribar al públic infantil, incorporant elements del calipso o del hip hop. I el programa seguirà alternant peces de les Sweet Honey amb altres propostes, com els més endolcits i refinats Take Six; les gravacions històriques "Johanna and Rody" i "Go Down Moses", interpretades pel grup de Virginia The Harmonizing Four el 1957; i els més comercials Golden Gate Quartet.

I també, en la segona part del programa, sonaran algunes adaptacions del repertori negro spiritual al català que es van fer a partir dels anys seixanta i que van constituir part important en l'activació de l'escena folk vinculada als ambients de les parròquies progressistes i la música popular catalana: "Josué va conquerir Jericó" i "Vell pelegrí", gravades en diverses èpoques per l'Orfeó Lleidatà; "Dalt del tren" i "No ho sents, hi ha algú que està trucant" amb Jaume Arnella, Maria Jesús Martí i la Coral Sant Jordi cantant i picant de mans acompanyats al piano per Francesc Burrull; "No podia sentir-los pregar", amb els originals Jordan's Trio; "Mou Senyor" amb el Grup de Folk; la sensacional aliança entre veus gòspel i cordes barroques ideada pel compositor i arranjador Carles Cases, etc.

Una finestra al món del folk
El programa Tradicionàrius, en conveni amb el CAT, es pot escoltar cada dissabte a Ràdio 4, de 14 a 15 h, i es pot escoltar i descarregar a través d'internet aquí. A més, ofereix entrevistes en profunditat amb destacats artistes de l'escena folk i de la música popular catalana en col·laboració amb el web Sons de la Mediterrània.

Navega per les etiquetes

Ràdio 4folkTradicionàriusspirituals

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]