Actualitzat el 26/03/2021

Al camí de Sant Jaume

Luar Na Lubre actua diumenge al CAT i sona dissabte al 'Tradicionàrius a Ràdio 4'

Son un dels grups més coneguts -i reconeguts- de la música popular gallega en les darreres dècades. Els Luar Na Lubre actuen aquest diumenge 28 de març al CAT de Gràcia. Abans, dissabte, passaran pel programa Tradicionàrius a Ràdio 4 per presentat un nou disc, on posen sons al camí de Sant Jaume. 
Luar na Lubre

Més de trenta anys de trajectòria contemplen els Luar na Lubre. Una de les ànimes del grup, Bieito Romero, estarà aquest dissabte al programa Tradicionàrius a Ràdio 4 per explicar com serà el seu concert d'aquest diumenge, 26 de març, al Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia (doble sessió, a les 17.30 h i a les 20 h). Hi presentaran un nou disc, el dinovè de la seva trajectòria, títulat Vieiras e vieiros, dedicat als peregrins i a les històries del camí de Sant Jaume. Entre altres, al nou treball d'aquest grup històric que actualment té vuit integrants, s'hi pot trobar la veu de Miguel Ríos, el veterà rocker de Granada, que canta en gallec per primer cop. També s'hi inclouen romanços de cec, velles històries de soldats gallecs que van lluitar a Escòcia contra els anglesos, algun cant en llatí i en anglès, com a mostra de la multiculturalitat tan present en l'antic camí que han seguit diversos pobles, fins i tot abans del cristianisme, de l'est a l'oest, seguint l'estela de la Via Làctia fins els confins d'Europa.

Una finestra al món del folk
El programa Tradicionàrius, en conveni amb el CAT, es pot escoltar cada dissabte a Ràdio 4, de 14 a 15 h, i es pot escoltar i descarregar a través d'internet aquí. A més, ofereix entrevistes en profunditat amb destacats artistes de l'escena folk i de la música popular catalana en col·laboració amb el web Sons de la Mediterrània

Navega per les etiquetes

Luar Na LubreRàdio 4Tradicionàriusfolk

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]