Actualitzat el 07/05/2021

Sense paraules

Grans peces instrumentals del folk català, al Tradicionàrius a Ràdio 4

Tradicionals o d'autor. Fruits de trobades intergeneracionals o de recerques de noves sonoritats. Però sempre amb grans arranjaments i amb grans interpretacions. Aquest dissabte 8 de maig, grans peces instrumentals del folk català al programa Tradicionàrius a Ràdio 4.
Pau Figueres Foto: Aymée Hamon

"El ball pla" que Domini Màgic, el grup de folk-jazz instrumental que liderava Pep Coca, va gravar l'any 2009. Un altre ball pla, en aquest cas el "Ball pla d'Olot", amb l'orquestrina Aires del Montseny que capitaneja l'acordionista vallesà Marçal Ramon; "Carmeta", la composició amb què la clarinetista Carola Ortiz homenatja la seva àvia; el "Boston Blues" del violinista Oriol Saña i el guitarrista Albert Bello seguit de la versió de "La calma de la mar" que van fer els Folkincats, on tocaven aquests dos mateixos músics, mestres del swing; "La mirada d'en Marcello", de Lluís Llach, versionada per les gralles reusenques de La Canya D'Or; el guitarrista Pau Figueres lluint-se a "Mabiche", processant loops de sis cordes i patrons del trap; la pianista Elisabet Raspall i el tenorista Jordi Paulí passejant pel "Passeig del Carme" que Pere Tàpias va dedicar a Vilanova i la Geltrú; "De nans i capgrossos", amb el grup de Vilafranca del Penedès La Típica, format expressament per donar noves formes al repertori festiu de la ciutat; "El Pau i en Ricard", del graller penedesenc Jaume Vidal, en la versió dels So Nat Sound System amb Conrad Setó; "El vals d'en Codina", de Peret Blanc de Beget, en la versió que en van fer els RadioKuartet, i, finalment, un record de la producció de sabor mediterrani Gin Seny, que va impulsar el festival FIMPT, amb la participació entre altres de l'acordió de Carles Belda i la guitarra de Toni Xuclà. Tot això sonarà aquest dissabte 7 de maig al programa Tradicionàrius de Ràdio 4. Poques paraules i molta música.

Una finestra al món del folk
El programa Tradicionàrius, en conveni amb el CAT, es pot escoltar cada dissabte a Ràdio 4, de 14 a 15 h, i es pot escoltar i descarregar a través d'internet aquí. A més, ofereix entrevistes amb profunditat amb destacats artistes de l'escena folk i de la música popular catalana en col·laboració amb el web Sons de la Mediterrània.

Navega per les etiquetes

Ràdio 4TradicionàriusinstrumentalFolk

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]