Actualitzat el 25/05/2021

L'Etnomusic s'expandeix

Gaizca Project obre el XVIII festival del Museu Valencià d'Etnologia

La XVIII edició del festival Etnomusic tindrà lloc del 27 de maig al 24 de juny a l'espectacular pati del centre museístic La Beneficència de València i, com a novetat d'enguany, també a Gandia, Xàtiva i Requena. 'Tribus ibèriques' és el lema que vertebra la programació d'aquesta edició.
Gaizca Project Foto: Lieve Boussauw

A més d'expandir-se pel territori, l'Etnomusic d'enguany presenta una altra novetat, i és que incorporarà concerts en dos dissabtes amb propostes innovadores i eclèctiques en una nova secció anomenada Etnomusic Perifèric. Les actuacions de la flamenca Rosario la Tremendita (5 de juny) i Antropoloops (12 de juny), una proposta en què Rubén Alonso i Esperanza Moreno fan remescles de músiques mediterrànies extretes de diversos arxius, s'inscriuren en aquesta nova secció.

Abans, el festival que s'organitza a La Beneficència del Museu Valencià d'Etnologia s'obrirà el 27 de maig amb Gaizca Project, la superbanda que reuneix destacats intèrprets de la música d'arrel gallega, basca i catalana, al voltant de cants corals femenins i sons genuïns com la gralla i la trikitixa. El 3 de juny es podrà veure plegats els germans de l'Alcúdia Jonatan i Christian Penalba; el 10 de juny, el patriarca de la música d'arrel, Eliseo Parra; el 17 de juny, el multiinstrumentista Eduard Navarro, un dels personatges imprescindibles del folk valencià, presentarà el seu projecte Ensemble Duna, i el 24 de juny, clourà el cicle la jove fadista Sara Correia.

Algunes d'aquestes propostes giraran també per comarques properes: Gaizca Project serà a la Casa de Cultura de Gandia el 29 de maig; Eduard Navarro i Ensemble Duna actuaran al Palauet de Xàtiva el 2 de juliol i Eliseo Parra passarà pel teatre Principal de Requena el 6 de novembre.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]