Actualitzat el 03/07/2021

Les mil cares del folk progressiu

El Tradicionàrius a Ràdio 4 tanca temporada amb propostes innovadores

Folk progressiu. Sota aquest paraigua temàtic, el programa Tradicionàrius a Ràdio 4 tanca la temporada aquest 3 de juliol amb propostes innovadores que parteixen de l'arrel. Però no marxa del tot, perquè a l'estiu s'emetran reposicions els dimarts i dijous a les 22 h i els dissabtes a les 14 h. 
Tazzuff Foto: Juan Miguel Morales

La tradició no és estàtica i els contextos canvien. A partir d'aquesta premissa, el Tradicionàrius a Ràdio 4 oferirà un ventall de músiques que, a partir del repertori tradicional, han explorat noves fòrmules, sonoritats i mutacions transestilístiques. Uns han fet un camí més llarg i altres més efímer. Uns han tingut ressò i altres han quedat mig oblidats. Però tots han deixat excel·lents discos per escoltar i reescoltar. Els experiments dels Civernets -amb el graller vilafranquí Xavier Bayer, Josep Maria Mayol i Xavier Batllés; el grup pioner del folk-rock Tradivàrius; el suinguejant duo de guitarres fraternals Saltor; el riquíssim ball folk del grup Tazzuff que capitanejava l'acordionista Marc del Pino; la corta tibant que la cantant Joana Gomila estableix entre folklore i experimentació; l'exuberant Rufaca Folk Jazz Orchestra, amb la mateixa Joana Gomila com a veu solista i dirigida per Sergi Vergés, i la trobada entre les gralles de Roser Olivé i companyia i els teclats de Conrad Setó a SoNat Sound System sonaran en aquest programa amb què es clou una nova temporada i es dona la benvinguda a l'estiu.

L'hora folk a l'estiu
Durant els propers mesos, el Tradicionàrius a Ràdio 4 emetra una sèrie de reposicions: els dimarts i els dijous a partir de les 22 h. I els caps de setmana en l'horari habitual, els dissabtes a les 14 h.

Navega per les etiquetes

folkTradicionàriusRàdio 4

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]