Actualitzat el 08/10/2021

Deu anys d'Interfado a Lleida

El 10è Festival Internacional de Fado, al Tradicionàrius a Ràdio 4

El fado entès no com un gènere tancat, sinó com una porta per on accedir a la diversa nova música portuguesa, és l'eix que vertebra el Festival Internacional de Fado de Catalunya a Lleida, que celebra la desena edició adaptant-se a les circumstàncies i convidant alguns dels músics que hi han deixat petjada.
Fado em trio clouran el festival i actuaran a La Seu d'Urgell i a Lleida

La cantant lleidatana Carolina Blàvia, que impulsa des fa 10 anys l'Interfado, el Festival Internacional de Fado de Catalunya a la capital del Segrià, passarà pels micròfons del programa Tradicionàrius a Ràdio 4 per presentar una nova edició d'aquest esdeveniment organitzat des de l'Orfeó Lleidatà amb el suport de la Paeria i el consolat portuguès de Barcelona.

"Donades les circumstàncies de la pandèmia, la gran celebració d'aniversari potser la deixarem per una altra edició, en aquesta el que hem volgut és recuperar algunes propostes que han marcat la història del festival i donar importància al nostre tarannà característic", explica Blàvia.

Així, del 15 al 23 d'octubre, s'hi podran veure propostes que parteixen del fado per fer mixtures i experimentar barreges "amb un segell peninsular". El festival l'obrirà tot un senyor fadista, Raul Marques (15 d'octubre, Cafè del Teatre), que presentarà el seu nou disc, d'aparició imminent i titulat New Lisbon Arizon, gravat als EUA entre altres amb els músics de Calexico i empeltat de fado i de sonoritats del sud dels Estats Units.

També hi haurà la cantant Ana Roque (16, Espai Orfeó), amb una sonoritat dolça de fado a veu i guitarra sola, amb l'afegit del violoncel de Cristina Roche, presentant el projecte Fado inverso i recordant el seu exitós pas pel festival fa quatre anys. Finalment, provinents de Porto, Fado em trio (22 d'octubre a la sala Sant Domènec de Seu d'Urgell, 23 d'octubre a l'Espai Orfeó) presentaran una música eclèctica tant en estils com en sonoritats i instruments.

Navega per les etiquetes

LleidaTradicionàriusfadoRàdio 4folk

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]