Actualitzat el 05/05/2022

Ales i arrels a l'Etnomusic

El cicle del Museu Valencià d'Etnologia celebra la XIX edició del 5 de maig al 15 de juliol

L'Etnomusic, el cicle de concerts que organitza el Museu Valencià d'Etnologia, torna en aquesta XIX edició als aforaments habituals. El festival pren enguany el lema 'Ales i arrels', a partir d'un poema de Juan Ramón Giménez, i s'obre aquest 5 de maig amb l'actuació d'Ana Alcaide
Ana Alcaide

L'Etnomusic s'obrirà amb la multiinstrumentista, cantant i compositora castellana Ana Alcaide, que presentarà Ritual, un viatge místic i un cant als rituals quotidians compartit amb el cantant iranià Resa Shayesteh. Després serà el torn del grup valencià Besarabia (11 de maig), que tornarà al festival, després del seu pas el 2017, ara per presentar el segon àlbum, l'eclèctic Animal Republic. I un altre grup valencià centrat en l'orient mediterrani, en aquest cas en el repertori tradicional grec, Ataxía, que actuaran el 26 de maig.

De Grècia a l'Àfrica, de la mà del senegalès Momi Maiga (19 de maig), que recull la tradició dels griot i du la kora a nous estils. Actualment presenta el concert Nio, al costat del percussionista Aleix Tobias, el violoncel·lista Marçal Ayats i el violinista Carlos Monfort.

Com l'any passat, es tornarà a fer l'Etnomusic Perifèric, una secció per ampliar públics i formats. Enguany vindrà de la mà de Maui (28 de maig), cantactriu d'Utrera que combina la interpretació de cançons amb les narracions, i del grup N3rdistan (4 de juny), que combina poeisa, rap i música tradicional del Marroc.

Els catalans Minsitrils del Raval (22 de maig) oferiran un conte musical adreçat al públic familiar basat en danses i cançons tradicionals del nord del Mediterrani. I també es repetirà l'Etnomusic als pobles, amb concerts de Besarabia a Bocairent (5 d'agost) i Torres Torres (2 de setembre) i de Momi Maiga a Carcaixent (15 de juliol).   

Navega per les etiquetes

EtnomusicValència

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]