Actualitzat el 06/07/2022

Visca el Rei! (de les nyacres)

Espolla celebra, aquest any sí, la seva popular trobada de cantadors

Els propers 15 i 16 de juliol se celebrarà la 18a Trobada de Cantadors d'Espolla. Després de dos anys de pausa forçada, es recuperarà el tradicional combat per proclamar el Rei o Reina de les Nyacres, i també es farà la popular Glosa de Vins com a preàmbul i un micro obert anomenat 'Digui, digui...".


La Trobada de Cantadors d’Espolla, que l'associació La Fraternal Espollenca organitza des del 2002, és un referent de la cançó improvisada o glosa que compta amb la participació de glosadors i glosadores provinents d'arreu dels Països Catalans. L’any que n’hagués fet 20, celebrarà la 18a edició, després de dos anys de pandèmia. L'any passat ja estava anunciada però finalment es va haver de suspendre tres dies abans de la data per culpa d’una nova onada de covid. Enguany, els organitzadors han recuperat en part el format previst l’any passat i també la Glosa de Vins.

Així, el divendres 15 de juliol, a la plaça Marqués de Camps d’Espolla, es convidarà a tastar els vins de quatre cellers de l’Albera mentre des de l’escenari se'n glosaran les virtuts i qualitats, maridant la cultura del vi, tan arrelada a Espolla, i la cançó improvisada. No hi faltaran els vins del Celler Cooperatiu d’Espolla i enguany s’hi sumen els cellers Castelló-Murphy de Rabós, Mas Llunes de Garriguella i Arché Pagès de Capmany. Com en l'edició del 2019, aquest any a la Glosa de Vins també hi haurà un food-tractor, a càrrec del Portal de l’Albera que oferirà tapes per acompanyar el tast de vins.

Pel que fa el Combat del Rei o Reina de les Nyacres, el 16 de juliol, l’organització ha decidit mantenir el format que estava previst l’any passat. Els glosadors aspirants a la corona hauran de passar les eliminatòries prèvies que es faran el dissabte al migdia. De les eliminatòries en sortiran set finalistes, que es trobaran a dos quarts de deu de la nit a l’escenari de la pista de l’escola amb la Núria Casals, actual Reina de les Nyacres, que defensarà la seva corona en el Combat.

La Trobada de Cantadors d’Espolla també ha estat sempre un punt de retrobada de practicants i seguidors de la glosa d’arreu dels Països Catalans i després dels dos anys de desert pel que fa a actes culturals i populars, aquest any el retrobament es preveu molt especial. Per això, l’organització vol donar temps i oportunitat a tothom, cantadors i públic, de saludar i posar-se al dia abans que comenci l’espectacle del Combat. A partir de les 8 de la tarda, s’oferirà el Digui, digui..., un micro obert per expressar, amb paraules i sense mascareta, tot el que ens hem hagut de callar durant la pandèmia, ja sigui en glosa, vers, cançó, recital o discurs.

Navega per les etiquetes

NyacresTrobada de CantadorsEspolla

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]