Actualitzat el 23/12/2022

Tanxugueiras i Marala, al Palau de la Música de la mà del Tradicionàrius

Hi actuaran el 10 i el 16 de març, respectivament

El 36è Festival Folk Internacional Tradicionàrius i el Palau de la Música Catalana col·laboren per tercer any consecutiu per portar al Palau dos trios femenins, referents del nou folk: Tanxugueiras (10 de març, 20 h, Sala de concerts) i Marala (16 de març, 20 h Petit Palau). 
Tanxugueiras Foto: Arxiu Tradicionàrius

Són dos grups que han revolucionat l’escena tradicional en els últims anys i que tenen com a base la música d’arrel de diferents territoris que exploren d’altres estils i sonoritats per fusionar-los i oferir propostes eclèctiques i contemporànies.

Tanxugueiras són Sabela Maneiro, Aida Tarrío i Olaia Maneiro, tres cantareiras que reinterpreten els sons de tradició oral gallega, fusionant-la amb ritmes urbans i electrònica, i l'estan duent a nous públics. Per la seva banda, Marala són Selma Bruna, Clara Fiol i Sandra Monfort, tres cantants i compositores que construeixen plegades una proposta on la música i els instruments d'arrel tenen una presència important. El seu segon disc, Jota de morir (Propaganda pel Fet!, 2022), acaba de ser valorat pels Premis Enderrock de la crítica com un dels dos millors discos de l'any, al costat del Motomami (Sony Music, 2022), de Rosalia.

Els dosc concerts s’emmarquen dins del cicle Palau Fronteres, que busca diluir les fronteres entre la música popular i la música clàssica explorant nous territoris i formats i proposant als artistes descobrir nous estils i formes de presentar-se davant el públic. Per la seva banda, el CAT Centre Artesà Tradicionàrius, com a centre estable de música folk, amb col·laboracions com les del Palau de la Música Catalana té l’objectiu de programar i crear aliances amb els grans centres de música del país, arribar a nous públics i assolir el repte de majors aforaments.

Les entrades dels concerts ja estan a la venda i es poden adquirir a través del web del Palau: www.palaumusica.cat.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]