Actualitzat el 02/06/2023

Un faune anomenat Rodrigo Cuevas

El músic asturià presenta 'El busgosu de Casares', nou avançament del disc 'Manual de romería'

Cada passa que fa el consolida com a referent del nou folk. I la darrera l'ha feta amb pota de cabra. L'asturià Rodrigo Cuevas es posa en la pell d'un busgosu –variant local del faune llatí i el sàtir grec, símbols de la salvatgia– en el clip de la cançó "El busgosu de Casares", segon avançament del seu segon disc.
Rodrigo Cuevas 

Rodrigo Cuevas començarà a presentar Manual de romería (Sony, 2023) el 30 de juny al festival (a)phònica de Banyoles, i el 7 d'octubre serà a la sala gran del teatre Kursaal de Manresa, en el marc de la Fira Mediterrània. Després, ja durant el 2024, farà les Amèriques...

De moment, per anar fent boca, ja pot veure's el segon senzill i clip de l'àlbum, "El busgosu de Casares", cuinat com l'anterior "Más animal" al costat del portoriqueny Eduardo Cabra, reconegut principalment per la seva feina amb el grup de rap fusió Calle 13. Musicalment, la peça passa per jotes, titos i agarráu, recreant tots aquests pals amb una nova estètica. I pel que fa al clip, el músic encarna un busgosu –figura mitològica dels boscos asturians, equiparable al faune de molts racons mediterranis–, símbol d'allò salvatge i màgic, enfrontat a un caçador i la seva escopeta.


FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]