Actualitzat el 14/09/2023

Neix El Senglar Rialler, un cicle impulsat per El Pony Pisador i Tradicionàrius

Hi actuaran grups de Tuvà, Bulgària i Irlanda

El grup català El Pony Pisador i el CAT Tradicionàrius coorganitzen la primera edició del cicle de concerts El Senglar Rialler, programant tres actuacions amb grups de música tradicional d’arreu del món que busca compartir sonoritats folk poc habituals.
Huun Huur Tu

El Senglar Rialler consistirà en tres divendres consecutius d’actuacions que vindran acompanyades de tallers on el públic podrà venir a aprendre les claus de la música que els grups interpretaran. Els concerts aniran a càrrec de Huun-Huur-Tu, especialistes en cant harmònic khoomei (27 d'octubre), les veus de cant búlgar Abagar Quartet (3 de novembre) i el grup de música celta Flook (10 de novembre).

Aquest projecte neix de les ganes de difondre les músiques populars d’arreu d’una manera propera i familiar i de la voluntat de portar a Barcelona grups difícils de trobar en els circuits de Catalunya.
La programació del cicle musical El Senglar Rialler neix dels estils de cant en harmonia i musicals que formen part de la identitat d’El Pony Pisador, com ara el folk celta o el cant tradicional. D'aquesta manera El Pony Pisador, qui al llarg dels últims 10 anys d’activitat ha participat de la difusió d’aquesta sonoritat, s’endinsa juntament amb el CAT Tradicionàrius, per posar en marxa aquests concerts setmanals.

Abagar Quartet

Els concerts d'El Senglar Rialler
El divendres 27 d’octubre, obriran el cicle els Huun-Huur-Tu, el grup referent del khoomei, l’estil de cant tradicional de Tuvà que es caracteritza per fer dues o més notes a la vegada i per una sonoritat gutural i profunda. Aquest estil forma part de la identitat del grup El Pony Pisador, que l’ha introduït de manera recurrent en els seus directes, malgrat que segueix sent un cant llunyà per molta gent, l’interès ha sigut creixent al llarg dels últims anys a Catalunya. Amb un directe cuidat i amb les vestimentes tradicionals de Tuvà a El Senglar Rialler es podrà gaudir del cant khoomei acompanyat dels instruments tradicionals propis.

Abagar Quartet, que actuaran el divendres 3 de novembre, són un quartet vocal de Bulgària que interpreten repertori tradicional amb una aproximació molt pròpia. Els cants tradicionals búlgars, caracteritzats per les seves harmonies impossibles, ritmes irregulars i una projecció vocal potent i estrident s’han convertit en un fenomen massiu a les xarxes socials amb vídeos que acumulen milions de visites i que generen l’admiració tant dels músics experts com del públic novell.

Per últim, el divendres 10 de novembre actua el quartet anglo-irlandès Flook, grup fonamental en l’escena internacional de la música celta. El virtuosisme, la fusió i l’originalitat els han convertit en un grup pioner en el seu estil. Després de més de 10 anys sense treure cap disc, el 2019, i per petició popular, Flook va publicar el seu darrer treball, Ancora (Flatfish, 2019), que formarà part del repertori del concert a El Senglar Rialler.

Flook

Navega per les etiquetes

TradicionàriusEl Pony Pisador

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]