Músic del Mes

Nova edició del cicle que acosta els músics als instituts

| 03/03/2015 a les 07:00h

Meritxell Gené, Toni Xuclà, Judit Neddermann i Joanjo Bosk són els músics i cantants seleccionats per a una nova edició del Músic del Mes, que enguany aprofundeix en l’ofici de constructor de cançons.
Meritxell Gené

Organitzat per Enderrock, l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i el Consorci d'Educació de Barcelona, la nova edició del Músic del Mes pretén acostar l’alumnat a l’ofici de constructor de cançons, presentant la cançó com un gènere híbrid de música i literatura a través d’exemples pràctics.

Aquest cicle dóna a conèixer la feina dels músics professionals a l'alumnat de secundària dels instituts catalans. Amb aquesta iniciativa es mostra als joves que l'ofici de músic requereix tanta o més dedicació que qualsevol altra feina.

En aquesta nova edició del Músic del Mes se situarà la poesia en el context històric i cultural que li pertoca, i s'ajudarà a entendre per què la cançó catalana és, dins aquest gènere a Europa, una de les que presenten més volum de musicacions de poesia. També intentarem aconseguir que l’alumnat pugui assolir un mínim de coneixements que l’ajudin a entendre el producte que s’obté de la barreja de llenguatge literari, llenguatge musical i interpretació, els elements que intervenen en la musicació de textos literaris.

Meritxell GenéToni XuclàJudit Nedderman i Joanjo Bosk seran els professors que compartiran la seva saviesa musical durant el mes de març per diferents instituts catalans en una nova edició del Músic del Mes.
Arxivat a: Enderrock