La guia dels Premis Enderrock 2015

Tots els detalls de la gala

| 25/03/2015 a les 07:00h

Per tercer any consecutiu en la història dels Premis de la Música Catalana el Teatre Municipal acollirà la cerimònia, dijous 26 a partir de les 21 h, i es podrà seguir en directe a través de La Xarxa de televisions i ràdios locals, i en streaming a Enderrock.cat. A pocs dies de la cita, presentem els protagonistes de la nit. 
Premis enderrock Foto: Xavier Mercadé

El duet còmic Xuriguera & Faixedas tornarà a conduir la nit dels Premis Enderrock a Girona. A més, tindrà el suport d'una desena d'artistes i periodistes que pujaran a l'escenari a presentar els reconeixements per als músics premiats: el periodista i col·laborador d' Enderrock Pere Mas; el director i presentador del programa Generació digital de TV3, Lluís Marquina; el presentador de La tribu de Catalunya Ràdio, Xavi Rosiñol; l'actriu i presentadora Txe Arana; les actrius Estel Solé i Aina Clotet; els cantants  Dolo Beltrán  i Pere Jou (Quart Primera), l'humorista Peyu i els ballarins de hip-hop Brodas Bros. 



Una llarga llista de guardonats, tant per la crítica com pel públic, recolliran algun reconeixement al Teatre Muncipal de Girona: Txarango, Els Amics de les Arts, Joan Dausà, Cesk Freixas, Lo Gitano Blanc, Sílvia Pérez Cruz i Raül Fernàndez Miró, Oques Grasses, Love Of Lesbian... Toti Soler rebrà el reconeixement a la trajectòria per 50 anys de carrera; el guardó a la millor producció se l'endurà  Miqui Puig, i l'esceneògraf i director audiovisual Lluís Danés rebrà el Premi Enderrock Estrella.

Música en directe
Senior i el Cor Brutal pujaran a l'escenari a recollir el guardó a millor disc de l'any, atorgat per la crítica. A més, el grup valencià liderat per Miquel Àngel Landete serà un dels que amaniran la nit de música en directe, i s'hi sumaran Els Catarres, Joan Dausà, Núria Graham i Nyandú.

La festa de la música catalana  
Lluís Gendrau, director editorial de Grup Enderrock

"Els Premis Enderrock s'han convertit per tradició i prestigi al llarg de 17 edicions en els premis anuals de la música catalana, tal com l'any passat coincidien a ratificar el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, i l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont. La revista musical va instituir aquests guardons ja des del llançament de la publicació el 1993, i des de l'any 1999 s'entreguen en una gala festiva amb concerts en directe; els primers anys a Barcelona –a les sales Bikini, Barts i Apolo– i des de fa tres edicions al Teatre Municipal de Girona en el marc d'un conveni signat amb l'Ajuntament de la ciutat.

La voluntat de convertir-se en referent de l'escena musical ha estat la principal motivació d'uns Premis Enderrock que tenen com a objectiu reconèixer, valorar i difondre el gran potencial artístic dels músics catalans en el pop-rock, la cançó, el folk, el jazz i la càssica. Més enllà del periodisme musical exercit des de les pàgines de la capaçalera, Enderrock ha tingut la complicitat de la indústria musical, l'escena artística i patrocinadors com Estrella Damm per fer d'aquesta cita la festa anual de la música catalana. A més, enguany s'ha ampliat els premis amb la categoria d'espectacles infantils i públic familiar, per assumir la demanda del sector, unit als ja habituals reconeixements a la indústria."

Arxivat a: Enderrock