Classificats 3a fase XV Sona 9

Més d'un centenar de grups i solistes d'arreu dels Països Catalans han participat a la XV edició del Concurs de Maquetes Sona

| 23/04/2015 a les 11:15h

Baluard, Bèstia, Bon Vent, Coet, Edurne Vega, Est Oest, Exili a Elba, Lausana, Lulamae Blue, Marga Rotger, Max Saura, Parellop, Pares, Roba Estesa, Roig, Txaplankat, Vol Menor i Xavalla són els 18 grups i artistes classificats per a la 3a fase del Sona 9 2015.


Després de dos mesos de convocatòria, més d'un centenar de grups i solistes d'arreu dels Països Catalans s'han presentat a la quinzena edició del Concurs de Maquetes Sona 9, la plataforma més important de la música emergent en català, organitzada per Enderrock, Catalunya Ràdio - iCat.cat i Televisió de Catalunya, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i el patrocini d'Estrella Damm.

Premi Popular Sona 9 - Canet Rock
Aquest any i com a gran novetat al Sona 9, el festival Canet Rock col·labora amb el Premi per Votació Popular, el guanydor del qual actuarà al festival maresmenc el dia 4 de juliol.

La votació dels 18 candidats al Premi Popular Sona 9 - Canet Rock estarà activa a partir del 23 d’abril i fins al 8 de maig, de manera que el públic podrà votar el seu grup preferit a través del web del concurs, www.sona9.cat. Els quatre artistes que hagin obtingut més suport actuaran a la primera final en directe a l’Antiga Fàbrica Damm el dijous 14 de maig, on el públic assistent podrà decidir amb el seu sufragi la banda emergent que actuarà al festival Canet Rock 2015. El premi per votació popular també inclou 1.000 euros en material musical i una actuació promocional al Centre Cultural Blanquerna de Madrid amb totes les despeses pagades.

Concerts preliminars a l'Auditori de l’Espai Jove La Fontana

Els 18 grups seleccionats pel jurat continuaran endavant en les següents fases del concurs, i hauran de fer una actuació de 20 minuts davant el públic i un jurat especialitzat els dies 11 i 25 de juny i 2 de juliol a l'Auditori de l'Espai Jove La Fontana de la Vila de Gràcia. A cadascun d'aquests concerts el vot del públic assistent triarà un grup, que passarà directament a les semifinals, mentre que el jurat escollirà els 6 grups restants. D'aquesta manera sortiran els 9 grups semifinalistes del Sona 9 2015, que presentaran les seves cançons al Mercat de Música Viva de Vic, el BAM de Barcelona i l'Acústica de Figueres.

Els 18 grups classificats del Sona 9 2015 són:
Baluard (pop-rock > Puigcerdà)
Bèstia (pop > Barcelona)
Bon Vent (pop-rock > Canet de Mar)
Coet (rock > Sant Boi de Llobregat)
Edurne Vega (rock > Barcelona)
Est Oest (pop-rock > Vic)
Exili a Elba (rock > Barcelona)
Lausana (pop > Granollers)
Lulamae Blue (pop acústic > Sant Cugat del Vallès)
Marga Rotger (pop-folk > Mancor - Mallorca)
Max Saura (pop-rock > Barcelona)
Parellop (pop-rock > Girona)
Pares (folk experimental > Sant Cugat Sesgarrigues)
Roba Estesa (folk > Tarragona)
Roig (pop-rock > Manacor)
Txaplankat (reggae-folk > Cardedeu)
Vol Menor (pop-folk > Calonge)
Xavalla (pop-rock > Barcelona)
Arxivat a: Enderrock