Flamenc amb f

Rocío Márquez tanca el festival Mas i Mas al Palau de la Música Catalana

| 31/08/2015 a les 14:59h

Amb f de futur i de fonament. Així s'escriu el flamenc visionari i arrelat de Rocío Márquez. Aquest dimarts 1 de setembre la cantaora de Huelva tancarà el Festival San Miguel Mas i Mas presentant al Palau de la Música el seu segon disc, El niño (Universal, 2014), on recrea en bona companyia el món heterodox i modern de Pepe Marchena.


A la Fira Mediterrània de Manresa del 2013 va deixar sense paraules el públic que va anar a veure-la a la sala El Sielu. Aleshores presentava el seu primer treball, Claridad (Universal, 2012), i acompanyada només de guitarra ja va demostrar de què és capaç la seva veu, on tècnica i emoció es fonen fins a límits estremidors.

L'any passat va publicar un segon disc molt més ambiciós, El niño , amb el qual explora i recrea els cants heterodoxos i lliures del cantaor Pepe Marchena, alhora que aprofundeix en alguns dels camins expressius que un altre dels seus referents, Enrique Morente, va assajar als seus treballs: expressionisme polifònic, jocs entre els melismes i la bateria, etc. El disc l'ha consolidat, encara més, com una de les veus de referència en la línia del flamenc viu i evolutiu. Enguany és artista resident de les Joventuts Musicals de Banyoles, i el maig passat ja va deixar empremta a Barcelona, actuant al massiu festival Primavera Sound.


Niño de Elche, Rocío Márquez, Pepe Habichuela i Raül Fernández 'Refree', al Palau de la Música. Foto: Antonio Narváez
El concert d'aquest dimarts al Palau de la Música, però, promet ser la gran trobada d'aquesta excepcional cantaora amb el públic català. A més del seu guitarrista, Miguel Ángel Cortés, l'acompanyaran bona part del col·laboradors que l'han ajudat a gravar El niño : dos grans guitarristes de Granada, l'il·lustre Pepe Habichuela i el més jove Miguel Ángel Cortés, el sonador de tres flamenc Raúl Rodríguez, un singular cantant sense pèls a la llengua com és Niño de Elche i Raül Fernández 'Refree', que ha signat la producció d' El niño al costat de Faustino Núñez , erudit del flamenc i dels vents musicals atlàntics.
Arxivat a: Enderrock, flamenc, Palau de la Música Catalana, Rocío Márquez