L'últim tall del pastís

The Crab Apples tanquen el projecte de versions 'Apple pie' amb una revisitació de Patch

| 22/11/2015 a les 15:00h

Aquest estiu The Crab Apples es van empescar un projecte per compartir la seva música i la d'altres bandes on han participat, com Marion HarperAyoraPearson i Patch. Després de publicar la darrera versió, "Mai ho dic per dir", de Patch, a càrrec de la banda vallesana, el dimarts 24 de novembre ho posaran en comú en concert a Barcelona. 
The Crab Apples. Foto: Juan Miguel Morales

L'agenda de concerts d'aquest estiu ha permès a The Crab Apples emprendre un projecte musical engrescador. El grup vallesà va demanar a quatre artistes que versionessin un dels seus temes, i va culminar la jugada amb un cover de tornada a cadascun. Ha estat un diàleg musical entre la matèria primera d'un altre i la veu pròpia: "L’objectiu era que cadascú adaptés a la seva manera la cançó de l’altre. I sempre sorprèn com un tema que tens tan interioritzat d’una manera pot ser interpretat de forma tan diferent i especial per algú altre. Ha estat molt emocionant redescobrir les cançons", valoren. 

El clip que tanca el projecte és la versió de "Mai ho dic per dir", una cançó de Patch. Les dues bandes es van conèixer a l'edició del Sona 9 2012: els barcelonins van guanyar el Premi Èxit 2012, mentre que The Crab Apples van arribar a les semifinals. 



Per la seva banda, Patch han portat al seu terreny rocker "Never Look Back", i de fet l'enregistrament d'aquest vídeo (que podeu veure a la llista de reproducció) conté una de les anècdotes més divertides de l'experiència: "Per a la gravació vam escollir una carretera just davant la deixalleria del nostre poble, Santa Eulàlia de Ronçana, un lloc on no hi ha gaire circulació... Doncs aquella tarda quasi tot el poble va passar per allà, fins i tot la policia. Vam estar a punt de deixar el vídeo on passa el cotxe de policia per darrere. Hauria tingut el seu rotllo, oi?".

A més, també han intercanviat cançons amb Marion HarperPearson i Ayora. Per celebrar la bona sintonia i perquè el projecte quedi ben rodó, el proper 24 de novembre han organitzat un concert conjunt amb alguns dels participants d'Apple Pie (PatchAyora i Marion Harper) al Club Cronopios de Barcelona (21 h). 

Tots els vídeos han estat realitzats per Enric Vilageliu, un estudiant de l'ESCAC. The Crab Apples han gravat les seves versions entre setembre i octubre, i els col·laboradors a l'agost. "El projecte s'ha fet amb molt d'esforç, moltes ganes i molt d'amor", expliquen. No descarten fer una altra ronda d'intercanvi de versions en un futur. Ara per ara, el grup està immers en la gravació de nous temes propis. 

Arxivat a: Enderrock, the crab apples, pearson, patch, marion harper, ayora, versions, apple pie, barcelona, club cronopios