Tornen els quatre 'grans' del rock català

Sopa de Cabra, Els Pets, Sau i Sangtraït pujaran als escenaris l'any 2016

| 15/12/2015 a les 11:43h

L'any vinent es compliran 25 anys del mític concert del Palau Sant Jordi amb Sau, Sopa de Cabra, Els Pets i Sangtraït. Els quatre grups referencials del 'rock català' de la dècada dels noranta han canviat molt des d'aleshores, però tots ells seran d'alguna manera presents als escenaris l'any vinent. La celebració d'un quart de segle del punt d'inflexió de l'escena musical moderna en català anirà acompanyada del renaixement dels artistes més emblemàtics.

Els quatre grans del concert del Palau Sant Jordi l'any 1991 Foto: Arxiu Ressons
Sau
Les cançons de Sau tornaran a la carretera a partir de febrer del 2016 amb la banda de tribut Tornem a Sau , acompanyada del guitarrista de la mítica banda, Pep Sala , que ja ha anunciat públicament la intenció de col·laborar en el projecte. El duet d'Osona es va dissoldre amb la mort del cantant  Carles Sabater , aquest febrer farà 17 anys.

El retorn de Sau anirà acompanyat de concerts, però també de noves cançons i gravacions. Al gener els dos membres en actiu,  Pep  Sala  (guitarra) i Joan Capdevila (mànager i lletrista de  Sau ), publicaran una cançó inèdita composta per a l'ocasió i una readaptació del tema "Sense estil", el primer senzill del grup. Per a la  gira  de presentació de  Tornem a Sau  ja s'han confirmat les actuacions a Salt (5 de febrer), Vic (12 de febrer), Tarragona (20 de febrer), Barcelona (27 de febrer) i Lleida (11 de març). 

Sangtraït
La banda més rockera del Sant Jordi també té la intenció de reviure les seves cançons el 2016 en una gira en directe i amb alguna actuació especial, sobretot després de l'èxit de l'espectacle  Sangtraït simfònic , una iniciativa de la darrera edició del festival Acústica de Figueres. El cantant  Quim Mandado , el bateria Martín Rodríguez i el guitarrista Joan Cardoner –actualment com a  Los Guardians del Pont – van interpretar el setembre passat el repertori de més èxit del grup de la Jonquera acompanyats de l' Orquestra de Cambra de l'Empordà

El líder del grup,  Quim Mandado , ha explicat a Enderrock: "Al llarg del 2016 ens plantegem oferir més concerts en format simfònic, perquè com a grup vam quedar amb molt bon gust de boca i a més el públic ens ho reclama". Paral·lelament,  Mandado  i Rodríguez (ex- Sangtraït ), juntament amb Cardoner (ex- Terratrèmol, Rockson  Místic ), seguiran de gira com a LGP  i estan pensant de gravar un nou disc. Per la seva banda, Joan Cardoner ha enregistrat aquest mes un nou disc en solitari titulat  Shadows in the Darkness  (Picap, 2015). 


Palau Sant Jordi, 1991. Foto: Diego Muñoz

Sopa de Cabra

El retorn dels gironins als escenaris aquest 2015 amb un disc amb cançons noves, després de 14 anys de silenci discogràfic, ha representat un dels esdeveniments musicals més destacats de l'any. Liderats per  Gerard Quintana  (veu) i  Josep Thió  (guitarra),  Sopa de Cabra  han publicat  Cercles  (RGB Suports), una col·lecció de cançons pop que presentaran en directe en una gira exclusiva a partir de l'any vinent arreu dels Països Catalans.

Les primeres dates confirmades són al Gran Teatre del Liceu de Barcelona (17 de gener), a Girona (22 d'abril), a Palma (19 de gener) i a Lleida (6 de maig).

Els Pets
El grup de Constantí celebra 30 anys de trajectòria amb una gira i un nou disc que han titulat  Trespuntzero , convertits en l'única de les quatre bandes del Sant Jordi que ha mantingut la seva carrera musical de manera ininterrompuda.  Els Pets  han revisitat les seves cançons més tranquil·les i íntimes arranjades per una formació de corda i vent batejada com  La Gran Orquestra Petita .

La gira s'allargarà durant el primer trimestre del 2016 i fins a l'abril acompanyats de La Gran Orquestra Petita , i posteriorment Els Pets tenen previst anunciar una llarga aturada. De moment, la primera data que s'ha anunciat és el 29 de gener a la Pobla de Mamufet.

Arxivat a: Enderrock, rock català, palau sant jordi, els pets, sau, sopa de cabra, sangtraït