Temporada de Born de Cançons

Amb la tardor arriben al Born barceloní noves espècies musicals per catalogar

| 29/09/2016 a les 07:00h

La música a El Born Centre de Cultura i Memòria aterra com els ocells migratoris de la mà de dues propostes amb molt de temps i d'imaginari ornitològic. Diumenge quatre orenetes barbudes faran reaparèixer 2PrincesesBarbudes per al plaer de petits i grans, mentre que divendres 7 d'octubre Gemma Humet obrirà el cicle d'autor Born de Cançons. Completaran la programació Adrià Puntí, Eduard Iniesta, Joan Rovira i Pep Sala, entre d'altres. 

2PrincesesBarbudes

El Born de Cançons tanca la segona edició amb una programació de luxe a preus populars d'octubre a desembre. Iniciat l'any 2015, el cicle dóna veu a bandautors i artistes de jazz en un escenari privilegiat, amb direcció artística d'Enderrock i el Taller de Músics, a més d'una programació especial per a tots els públics –Bornet de Cançons– que es fa, en principi, el primer diumenge de mes.

El Bornet arrenca aquest diumenge 2 d'octubre amb 2PrincesesBarbudes, el quartet encapçalat per Helena Casas (Pomada i Conxita), i al qual el seguiran Toni Xuclà (dia 6 de novembre), presentant el disc De poetes, cançonetes (Picap, 2015), on ha convertit en cançons infantils poemes de Vicent Andrés Estellés, Enric Casasses, Miquel Martí i Pol, Pere Quart i Joana Raspall, entre altres, i, canviant la data per acollir el públic de festes de Nadal, Lluís Gavaldà i Trau (dissabte 24 de desembre): el vocalista d'Els Pets i el grup guanyador del Sona9 comparteixen gustos com a melòmans i assoleixen el repte de reinterpretar una selecció de cançons pop clàssic dels anys seixanta, alhora que alguna píndola pròpia.

Divendres 7 d'octubre arribarà la càlida veu mediterrània de Gemma Humet, que ha vestit escenaris de tot Catalunya al costat de grans talents a la guitarra com Toni Xuclà, Feliu Gasull o el mestre Toti Soler. Al Born de Cançons tancarà la gira del seu primer i aclamat disc Si canto enrere (Satélite K, 2015), amb producció de Pau Figueres i on homenatja referents literaris seus (Miquel Martí i Pol, Federico García Lorca) o la Nova Cançó. Completaran la programació Adrià Puntí amb l'espectacle Puntí i punt, Eduard Iniesta i els seus instruments de doble corda, Est Oest com a grup guanyador del concurs Sona9 2015 –el quintet vigatà presenta l’àlbum de debut Fortuna editat enguany per Lav Records–, l’artista revelació segons els Premis Enderrock 2016 per votació popular Joan Rovira i el veterà Pep Sala en duet acústic.

La programació coproduïda amb el Taller de Músics passa per propostes més jazzístiques com les d'Antonio Navarro (8 d'octubre), Víctor Nin (5 de novembre) o Max Villavecchia (3 de desembre).
Més informació: El Born Centre de Cultura i Memòria
Arxivat a: Enderrock