El cartell de la Trama

3a Mostra de Músiques de les Muntanyes d'Europa a Bellver

| 19/07/2015 a les 07:00h

S'ha donat a conèixer el cartell i els horaris de la tercera edició del festival Trama, la mostra de músiques de les muntanyes d'Europa, se celebrarà els pròxims 10, 11 i 12 d'agost a la localitat pirinenca de Bellver de Cerdanya. En total seran disset grups o artistes de sis territoris muntanyosos diferents d'arreu d'Europa.
DinDùn Foto:Tatiana Serochkina

Ja coneixem el cartell complet del festival Trama 2015, una trobada que va néixer amb la voluntat de dinamitzar culturalment la Cerdanya i donar visibilitat i presència als Pirineus, a partir de les músiques pròpies del territori. Els propers dies 10, 11 i 12 d'agost se celebrarà la seva tercera edició que tindrà lloc a la localitat de Bellver de la Cerdanya. La presentació del festival començarà la setmana anterior, des del dia 4 fins al 9 d'agost hi haurà concerts en alguns municipis i pobles veïns de la comarca. 

El dilluns 10 a les 22 h hi haurà la inauguració oficial amb un gran cercavila i a continuació espectacle circense. El dimarts 11 comença el gruix de les actuacions i per començar amb emocions fortes el concert del francès Toma Gourband que actuarà tot sol amb el seu litòfon, és a dir, una espècie de bateria formada per perdres en una improvisació minimalista que ens connectarà amb rituals ancestrals. El mateix dimarts també actuaran tres grups catalans, en concret Els tres peus del gat, El Pont d'Arcalís i el grup aranès Sarabat. 

El dimecres 12 començarà amb l'actuació del també francés Alexandre Jou, que realitzarà una actuació amb el Corn del Alps, la típica corna que servia per comunicar-se a distància entre els pobles de muntanya de la zona dels Alps. El grup DinDùn oferirà un altre dels concerts destacats del dia, presentant el seu repertori de músiques tradicionals del Piemont. També hi haurà l'actuació de l'Escola Folk del Pirineu i de Quim Sabaté, el guanyador del concurs Trama d'aquesta edició. El festival el tancaran els concerts balls que oferiran Spontus & Manu Sabaté i l'Orquestrina Trama, i que serviran com a punt i final del Trama 2015. Tota la info aquí.
Arxivat a: Sons de la mediterrània, Pirineus, Bellver de Cerdanya, Trama