Efemèrides

La genealogia del rock català

Fa 40 anys d'aquest llibre referencial escrit per Jordi Sierra i Fabra

| 11/06/2017 a les 07:00h

Imatge il·lustrativa
L’etiqueta ‘rock català’ ja va servir, als anys setanta, per designar la música laietana que protagonitzaven les formacions que gravitaven a l’entorn de l’antiga sala Zeleste del carrer Argenteria. L’escriptor, periodista i melòman Jordi Sierra i Fabra va escriure una guia imprescindible sobre aquests grups.

El llibre, que es va publicar originalment en castellà, portava per títol Historia y poder del 'rock català' (Unilibro, 77) i contenia una primera part amb la història del fenomen, una de segona amb petites biografies dels principals grups del moment, i finalment, un apartat amb la discografia dels grups i una petita cronologia. Un altre dels atractius del llibre era un interessant pòster central que mostrava l'evolució dels grups. 

L'abril del 2007, per celebrar els trenta anys del llibre, Jordi Sierra i Fabra i Enderrock van distribuir entre els seus lectors una versió del llibre traduïda al català. Aquesta edició també incloïa la reproducció del cèlebre pòster central.
Especial: Efemèrides
Arxivat a: Enderrock, efemèrides, rock català, llibres musicals, Jordi Sierra i Fabra, Historia y poder del 'rock català'

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.