Efemèrides

​El dia que Tancat per Defunció va tocar a Nova York

El grup de Jaume Papell va actuar a la sala Sob's avui fa 25 anys

Era la primera vegada que un dels grups del rock català actuava a la ciutat dels gratacels

| 20/06/2017 a les 11:00h

Tancat per Defunció a Nova York
Tancat per Defunció a Nova York | Arxiu de Jaume Papell
Si el 1991 va ser l’any del gran esclat del rock català, el 1992 va ser el de la internacionalització. Amb pocs dies de diferència Kitsch va actuar a Moscou, Taxi Tat? a París i Tancat per Defunció a Nova York.

L’actuació dels sabadellencs es va emmarcar en la 13a edició del New Music Seminar, que en aquell moment era la trobada musical més important dels Estats Units. Tancat per Defunció va tocar a la sala Sob’s el 20 de juny de 1992, avui fa 25 anys. Era la primera vegada que un dels grups del rock català actuava a la ciutat dels gratacels.
 

Tancat per Defunció a Nova York. Foto: Arxiu de Jaume Papell


Tancat per Defunció va compartir escenari amb Os Resentidos, Celtas Cortos i Tahures Zurdos. A més, dues cançons de la banda –“Llença-t’hi” i “Missatge”– van ser incloses en un CD recopilatori editat per la delegació espanyola amb motiu de l’esdeveniment.

El record d’aquest concert s’ha reactivat aquestes darreres setmanes a internet a través de la pàgina que el grup té a Facebook i també al perfil a la xarxa del cantant Jaume Papell. Sobre el fet de cantar en català a la capital cultural del món, el líder de Tancat per Defunció ha escrit: “La veritat és que el català no va ser impediment de res. Hi havia de tot, també estudiants catalans, però em va sobtar com molts sud-americans venien (després de nosaltres van tocar els altres tres i jo em vaig quedar a la sala) i em deien que els encantava ‘lo dulce que suena el catalan’!”.




 
Especial: Efemèrides
Arxivat a: Enderrock, Nova York, Rock Català, Tancat per Defunció, Jaume Papell, efemèrides

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.