CONCERTS

12 artistes que desfilaran per les Fires de Sant Narcís de Girona

Fem un cop d'ull a la programació gratuïta de la Festa Major gironina

Hi actuaran Manel, La iaia, Núria Graham, Zoo i Doctor Prats, entre d'altres

Manel, Zoo i Babylon Circus, a les Fires de Girona

| 23/10/2017 a les 14:00h

Manel tancaran la gira de 'Jo competeixo' a Girona
Manel tancaran la gira de 'Jo competeixo' a Girona | Noemí Elias
S'acosten les Fires de Sant Narcís, la festa major de tardor més esperada de Catalunya. Del 27 d'octubre al 5 de novembre la capital gironina i escenari de Joc de trons rebrà totes les manifestacions de la cultura popular catalana. Bona part de la programació és la música, així que repassem els artistes més rellevants que desfilaran per Girona:



Hora de Joglar
Divendres 27 d'octubre a les 23 h (La Copa)

Els garrotxins jugaran prop de casa. El swing i la música balcànica són els pilars de la seva proposta, una fusió incombustible de ritmes ballables que desmostren en dues referències discogràfiques. De "Sóc feliç" i "Imagina" a "Vigila" i "Tot és poc".



Belda & Sanjosex
Dissabte 28 d'octubre a les 20.30 h (Plaça de Sant Feliu)

El duet format per l'acordionista sabadellenc Carles Belda i el cantautor bisbalenc Sanjosex segueix als escenaris amb el cançoner dels avis i àvies gironines de Càntut (Bankrobber, 2016). De "La vella filosa" i "El pomeró" a "Serrallonga" i "El general Bum-Bum".



Judit Neddermann
Dissabte 28 d'octubre a les 20.30 h (Plaça de Sant Feliu)

Serà la darrera oportunitat per veure la cantautora maresmenca a les comarques gironines. Neddermann es troba en ple procés d'enregistrament del seu tercer disc, però encara haurem d'esperar uns mesos per escoltar-ne el resultat. Mentrestant, repassarà les cançons d'autora d'aires brasilers de la seva discografia amb banda. De "Voldria que fossis aquí" i "Avi" del debut Tot el que he vist (Temps Record, 2014) a "Mireia" i "Didi" d'Un segon (Satélite K, 2016). 



The Unfinished Sympathy
Dissabte 28 d'octubre a les 23 h (La Copa)

Bentornats al rock independent, el quartet destraler apunta nous horitzons a l'acabat d'estrenar It's a Crush (BCore, 2017). Èric Fuentes (guitarra i veu), Joan Colomo (baix), Oriol Casanova (guitarra) i Victor Garcia (bateria) incorporen nous hits al seu repertori, com ara "Goodbye/Hello" i "Sentimental Shock".



Doctor Prats
Dimarts 31 d'octubre a les 23 h (La Copa)

Els vallesans encaren la recta final del seu Festribal, un còctel explosiu i enèrgic que farà vibrar Girona. Doctor Prats han trepitjat els Països Catalans sense parar i els seus concerts són una alegoria al bon rotllo i les melodies encomanadisses. De "Rockambolesca" a "La recepta" i "Singalele".



Zoo
Dimarts 31 d'octubre a les 23 h (La Copa)

El col·lectiu de Gandia té una agenda ben atapeïda. Des de la sortida del seu segon disc, Raval (Propaganda pel Fet!, 2017), el passat mes de març que no han parat de presentar les cançons arreu del territori. Rap, hip-hop i tonades contundents que han calat fort en el jovent. De "Corbelles" i "Estiu" a "Ventiladors" i "El cap per avall".



Guillem Roma
Divendres 3 de novembre a les 20 h (Plaça de Sant Feliu)

L'osonenc és un artista camaleònic i arreu on va s'adapta a la perfecció a l'escenari i al públic. Tant pot tocar amb una desena de músics com defensar les seves cançons a veu i guitarra. Al seu últim disc, Connexions (Sulawesi Records, 2017), interpel·la la seva relació amb l'entorn i amb altres músics i amics com Judit Nedderman, Joan Colomo, Joan Garriga (La Troba Kung-Fú) o Alessio Arena. De "Roba estesa" i "Senyals" a "Realidad paralela" i "Flowers".



Núria Graham
Divendres 3 de novembre a les 20 h (Plaça de Sant Feliu)

Una altra osonenca amb noves cançons sota el braç. Una de les primeres posades en directe del seu nou disc, Does It Ring a Bell (El Segell del Primavera, 2017), serà a les Fires de Sant Narcís. Graham explica que en aquest disc es despulla emocionalment, i també en el pla musical. Una de les artistes emergents que ja és una referència en l'indie del país. De "Bird Eyes" i "Christopher" a "Cloud Fifteen". 



El Petit de Cal Eril
Dissabte 4 de novembre a les 20 h (Plaça de Sant Narcís)

Serà l'últim concert de la gira de La força (Bankrobber, 2016). Per aquest cinquè àlbum, Joan Pons ha decidit donar més importància a les bases i puja als escenaris amb dues bateries donant pas a una jam session espectacular. El músic de Guissona treballa en el seu proper àlbum, que sortirà a la llum a principis de 2018. De "El plor" i "El cap" a "La figura del 8" i "Vol i dol".



Reggae per Xics
Dissabte 4 de novembre a les 12 h (La Copeta)

Els santfliuencs facturen un repertori popular per als més menuts de la casa en clau de reggae. El seu tren dels ritmes sincopats arriba al cinquè aniversari amb cançons tan emblemàtiques com "Una mosca volava per la llum", "Marrameu torra castanyes", "El monstre de Banyoles" i "Les bananes".



Manel
Dissabte 4 de novembre a les 23 h (La Copa)

Els barcelonins també han escollit Girona per posar punt i final a la gira del seu quart disc, Jo competeixo (Warner/DiscMedi, 2016). Guillem Gisbert (veu i guitarra), Roger Padilla (guitarra), Martí Maymó (baix) i Arnau Vallvé (bateria) compleixen enguany la primera dècada als escenaris amb una llarga llista d'himnes pop. De "Les cosines" i "La serotonina" a "Benvolgut" i "Al mar!".



La iaia
Dissabte 4 de novembre a les 23 h (La Copa)

Uns s'acomiaden una temporada dels escenaris, mentre que d'altres hi presenten noves cançons. És el cas de La iaia, que tot just abans de l'estiu van publicar Tornar a ser u (RHRN, 2017). L'univers pop més lluminós dels osonencs s'alça amb "No sé què fer amb la meva vida", "Un i mig" o "Mariona".
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, festa major, fires sant narcís, girona

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.