Estrena

Descobreix com sona la primera cançó del nou disc de La Sentina

Estrenem "Filferro", el tema que obre el disc 2013-2015 que sortirà, via The Indian Runners, el pròxim 2 d'abril

| 28/03/2019 a les 13:15h

La Sentina
La Sentina | Arxiu de l'artista
Endavant i enrere, les trajectòries musicals dels grups que ens agraden segueixen rumbs tan diversos com les personalitats dels seus membres. En el cas de La Sentina, el projecte d'Albert Girons, aquest proper 2 d'abril es presenta el disc 2013-2015 (The Indian Runners, 2019), un compendi de cançons que es van gravar i mesclar entre el període de temps que hi ha entre els dos últims discos del grup: Falconades (The Indian Runners, 2012) i Llobregat (The Indian Runners, 2016).

Uns dies abans de la publicació d'aquest disc, estrenem la cançó que l'obre, "Filferro".



2013-2015 també és l'interludi temporal en què van néixer els dos fills de Girons i un disc que l'ajuda a redefinir la seva relació amb la música. Als comandaments, Joan Pons i Dani Comas (El Petit de Cal Eril) han estat dos grans aliats, i a més al nou àlbum també hi ha hagut canvis en la formació. Parlem directament amb La Sentina.

Què recordes de la composició de la cançó que estrenem?
"Filferro" era una cançó que tenia molt controlada amb la veu, una acústica i una harmònica. Però el primer dia que ens vam tancar tots quatre al local aquesta va ser la primera presa que vam fer. La cançó va deixar de ser meva i va començar a galopar. Recordo l’esforç que havia de fer per no oblidar la lletra davant l’explosió del saxo d'Albert Cirera.

Com se't va aparèixer la lletra?
Imaginant un diàleg entre bestiar, individus separats per un pastor elèctric d’aquells quasi invisibles.

Entenc que Joan Pons s'ha encarregat de la producció del disc. Quin paper hi ha tingut Dani Comas?
El Dani és el catalitzador de tots els engranatges. Aquestdisc el vam començar a gravar sense saber-ho. Amb el Dani veníem de tocar junts de manera regular i ell em va proposar exposar les meves cançons a dos bojos del jazz: Albert Cirera Ramon Prats (aka Duot). Al local d’assaig vaig posar tot de micros i vaig deixar la màquina gravant. Ens va agradar tant l’experiència que vam trobar-nos en diverses sessions. El paper del Joan és crític en l'edició i mescla de tot el material. Ens ho vam passar molt bé en aquest procés de sonar bé però preservant l’esperit salvatge.

Quan sorgeix la idea de publicar aquestes cançons? Quan les vas gravar en el seu moment se't feia difícil imaginar-te un disc?
La idea de publicar-ho hi és des del 2015 però volia estar segur de poder tocar les cançons en solitari, en banda o en el format que fos. La idea del disc comença a solidificar-se durant el procés de mescla. Abans, durant la gravació, ni m’ho vaig plantejar. M’agradaria gravar i no buscar res més.

Què has après fent aquest disc i què creus que aprendràs publicant-lo?
Amb aquest disc m’he sentit més proper al que no són notes, acords ni harmonies i que omple de vida les cançons. Publicar i tocar en directe aquest disc és seguir en la recerca d’aquest element, i completarem el cercle retrobant-nos tots quatre el 25 d’abril a l’Heliogàbal.

Lletra de la cançó:

"Filferro"

'Un filferro amb punxes ens separa. A l’altra banda de la tanca oloro fruita fresca i viandes. Abans hi corria l’aire. Ara tot jau mort. Abans hi corria l’aire, no hi havia tanques ni un filferro amb punxes. El filferro amb punxes no el puc tallar. El filferro amb punxes… oi que m’ajudaràs? Llavors és quan me n’adono que ets tu qui amaga les tenalles. El filferro amb punxes és dins el meu cap. El filferro amb punxes me l’he inventat. Vine amb mi que aquest camp no té cap tancat.'
 

Portada de '2013-2015'

Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, actualitat, estrenes, Indian Runners, Filferro, 2013-2015, La Sentina, estrena

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.