Festivals

El desè Cruïlla en 10 claus

L'eclèctic festival barceloní se celebrarà entre el 3 i el 6 de juliol

Black Eyed Peas, Kylie Minogue, Bastille, Cala Vento i El Petit de Cal Eril són alguns dels grups i artistes integrants del cartell

Aquest any s'han creat dos espais nous: Cruïlla Comedy i Cruïlla Talks

Què trobaràs al Cruïlla 2019?

| 03/07/2019 a les 13:45h

Festival Cruïlla
Festival Cruïlla | Xavier Mercadé

1. Els clàssics
Hi ha artistes a qui no els cal presentació, i en el cas del Cruïlla n'hi tenim dos de molt clars: Kylie Minogue i Black Eyed Peas. El grup estatunidenc passejarà els seus hits atemporals per obrir el festival, i la cantant australiana portarà la seva veu inconfusible la nit del dissabte al festival barceloní.

2. Els imperdibles
Foals i el seu indie festivaler, Parov Stelar i el seu electroswing, la combinació entre beats electrònics i l'èpica pop de Bastille o la festa de Years&Years. Hi ha grups que encara no són clàssics però que independentment d'això ningú no es vol perdre.

3. D'aquí a l'univers
El festival no s'oblida dels artistes catalans i porta un tastet del millor de l'escena rock, pop i independent, amb El Petit de Cal Eril i el seu pop metafísic, Dorian i el seu estil intimista i electrònic, Els Pets i els seus immortals himnes, i les tornades ballables i els ritmes frenètics del duet gironí Cala Vento.


4. Sons del món
El Cruïlla, com el seu nom indica, sempre intenta aglutinar diferents cultures i estils musicals en un mateix festival. Aquest any no és gens estrany sentir-hi els sons de bossanova de Seu Jorge, alhora que el cantautor argentí Jorge Drexler ens canta des d'una tradició ben diferent. Per la seva banda, Tiken Jah Fakoly ens transportarà a Jamaica amb el seu reggae original, la maliana Oumou Sangaré ens delectarà amb la seva música d'arrel maliana i la seva veu poderosa, i Aurora fusionarà electrònica i folk noruec.

5. Rap, rap i només rap
Si hi ha un dia en què aquest estil urbà aclapara la programació del festival, aquest és el dijous. A partir de les 8 i fins a les 12 podrem gaudir del millor rap d'aquí i d'allà, amb Lildami i el seu rap de la terra, la batalla de galls entre Blon i Arkano, el flow i les mètriques d'Ayax i Prok i l'agressivitat musical de Natos i Waor.


6. La Fura dels Baus i l'Aquelarre
Amb la voluntat d'acostar la cultura catalana al Parc del Fòrum, més enllà de la música, el Cruïlla col·labora amb aquests dos agents importantíssims per a la cultura popular del país. La Fura del Baus representarà fragments de diverses obres que ha anat realitzant durant anys i l'Aquelarre portarà al festival un infern intinerant en forma de correfoc.

7. Cruïlla Talks
El festival ha creat un espai de reflexió i de debat per parlar dels temes que més preocupen a la societat actual. Entre altres temàtiques es parlarà de feminisme, xarxes socials i, òbviament, sobre música.

8. Per als més hipsters
L'indie espanyol també es veu representat als escenaris del Parc del Fòrum. Tres de les referències principals del moviment a Espanya delectaran els fans de l'estil: Love of Lesbian i el seu pop magnètic i encisador, Vetusta Morla amb el seu indie que creua fronteres i Xoel López amb la seva veu inconfusible amb unes líriques cuidades.


9. Progrés i consciència 
El Cruïlla vol destacar com un festival modern i conscient al mateix temps, per això, és el primer festival del món que oferirà als seus assistents provar el 5G a través d'unes ulleres de realitat virtual, amb les quals podran viure el concert com si fossin un dels músics de l'escenari. A més, des de fa anys, el Cruïlla treballa per reduir el màxim l'emissió de plàstics i altres materials no biodegradables o de curta vida.

10. Cruïlla Comedy 
Seguint el corrent estatunidenc de tenir un escenari destinat als monòlegs d'humor als festivals musicals, el Cruïlla ha decidit convidar a Tomàs Fuentes com a mestre de cerimònies i entre els humoristes que passaran per la tarima hi destaquen Iggy Rubin, Antonio Castelo, Kako Forns i Modgi.

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, El Petit de Cal Eril, llistes, festivals, Els Pets, Cala Vento, Jorge Drexler, Cruïlla, Cruïlla 2019, claus

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.