premis enderrock

Anàlisi exhaustiva dels finalistes als Premis Enderrock 2020

Els debutants, els repetidors i els de llarg recorregut: repassem l'experiència dels nominats a la gala dels Premis Enderrock

| 04/03/2020 a les 09:30h

Premis Enderrock
Premis Enderrock | Xavier Mercadé
Els nervis comencen a aparèixer, ja queda ben poc per descobrir quins grups s'emporten els guardons dels Premis Enderrock d'enguany. La tercera ronda de votació popular ha deixat tres artistes per categoria, dels quals només un s'endurà la nit del 5 de març l'estatueta en forma de "e". Repassem quines bandes han quedat finalistes i analitzem si ja apareixen en el mapa de nominats i guardonats d'edicions anteriors. 

Aquest 2020 els músics finalistes a més categories són Oques Grasses, Miki Núñez, Ginestà i Rosalia, dos d'ells amb experiència en el terreny dels Premis Enderrock i dos debutants que han escalat fins a l'última ronda de votació popular. Els osonencs de Fans del sol (Halley Records, 2019) van obtenir el Premi Enderrock a millor disc de pop-rock amb You Poni (Beverly Hills Records, 2016) en l'edició de 2017 i enguany recolliran el Premi Enderrock de la crítica a millor disc de pop-rock, mentre que la vocalista de Sant Esteve Sesrovires es va emportar l'any passat el Premi Enderrock de la crítica a millor disc en llengua no catalana per El mal querer (Sony, 2018) i el Premi Enderrock a millor artista en llengua no catalana a la votació popular. Per la seva banda, el terrassenc Miki Núñez i el duet barceloní Ginestà es presenten per primera vegada a la final dels Premis Enderrock; el primer amb un àlbum de debut, Amuza (Universal / Música Global, 2019), i els segons amb un disc homònim que suposa la transformació del grup en el duet de germans Serrasolsas. 

Pel que fa a les bandes amb nominació a dues categories, trobem Porto Bello, 31Fam, Cesk Freixas, Judit i Meritxell NeddermannQuico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. La banda d'Altafulla Porto Bello, enguany nominada a Millor disc de pop-rock per L'ull de la tempesta (Música Global, 2019) i Millor directe, ja va adquirir el primer guardó en l'edició de 2018, el Premi a millor artista revelació. Qui és tot un expert en els guardons Enderrock és Cesk Freixas, el músic de Riudebitlles acumula fins a set estatuetes: millor artista el 2008, el 2010 i el 2013; millor directe el 2011 i el 2013; millor disc el 2013, i millor DVD el 2015. Per la seva banda, els Quicos també hi tenen una llarga trajectòria, l'últim que van recollir va ser el Premi Enderrock per votació popular a Millor cançó de folk 2017. Tot i que Judit Neddermann sí que ha recollit algun premi Enderrock, mai no ho ha fet acompanyada de la seva germana Meritxell. Els sabadellencs 31 Fam també debuten a la gala, estan nominats a Millor treball de hip-hop i músiques urbanes i a Millor artista revelació. Altres grups que trepitjaran per primera vegada la catifa de l'Auditori i que compten amb una nominació aquest 2020 són El Pony Pisador i Nil Moliner.
Especial: Premis Enderrock
Arxivat a: Enderrock, Premis Enderrock, Premis Enderrock 2020, finalistes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.