entrevistes

Xarim Aresté: «'Mercuri' és el disc més natural que he fet»

Parlem amb el cantautor de Flix sobre el nou disc

| 11/04/2020 a les 11:00h

Xarim Aresté
Xarim Aresté | Xavi Sánchez
El bandautor de Flix Xarim Aresté acaba de publicar el nou disc en solitari, Mercuri (U98 Music, 2020).“Tinc moltes raons per posar-li aquest títol... Des de fa temps que m’interessa la història i la mitologia, i la figura de Mercuri té valors simbòlics i també conté totes les contradiccions... A mi m’interessa sobretot la part curativa: Mercuri simbolitza la sanació, però alhora és tòxic, com el concepte de la totalitat i com la música!”, explica de manera animada el músic flixanco.



El repertori són sis temes, tots cantats, i marca una gran distància estètica respecte a l’anterior àlbum El nus i altres mons (U98 Music, 2019). “Quan analitzo els discos que gravo, sempre m’adono que de forma inconscient cadascun és el contrari de l’anterior. Suposo que serà fruit de l’aprenentatge que he anat seguint per tal d’intentar comprendre els contraris –diu Aresté–. En aquest cas, ni tan sols pensava a fer un nou disc. No estava previst, però anava escrivint les cançons, com jugant, i vaig veure que funcionava. El resultat és molt natural, potser és el disc més natural que he fet mai”.

Mercuri també representa d’alguna manera la tornada a Flix: “L’he enregistrat tot sol en una casa que em van deixar al mig del poble, i ha estat com tornar als orígens. Feia molt de temps que no hi vivia, i ha estat molt bonic, tornar al lloc d’on ets perquè sempre remou les emocions”. 

Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, entrevistes, mercuri, xarim aresté, entrevista

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.