Llach presenta 'Terra i cultura'

CD-llibre amb una vintena de musicacions de poetes

| 17/02/2011 a les 07:00h

Avui a les 19 h es presenta a la sala Horiginal de Barcelona un nou volum del CD-llibre Terra i cultura – Premi Miquel Martí i Pol, editat per Cossetània i Grup Enderrock. El premi Miquel Martí i Pol, patrocinat pel Celler Vall-Llach, s'atorga anualment a la millor poesia musicada en català.


A l'acte d'avui hi serà present el mateix Lluís Llach, que apadrina el projecte. A més, hi actuaran els finalistes del III Premi Miquel Martí i Pol: Joan Manuel Galeas –guanyador ex aequo amb Òscar Briz–, Santi Arisa, Ivette Nadal i Bikimel. La selecció s'ha realitzat entre les prop de tres-centes musicacions de poemes en català editades de l'11 de setembre del 2009 a l'11 de setembre del 2010, a més d’una cinquantena de peces inèdites enviades al Celler. El jurat està format pel mateix Llach, l'escriptor Emili Teixidor, el director de la SGAE a la Zona Mediterrània Ramon Muntaner, el periodista i expresident de l'ACIC Lluís Marrasé i el periodista i editor d'Enderrock, Lluís Gendrau.
El llibre-CD s'enviarà a tots els centres d’educació secundària de Catalunya, com a eina educativa i lúdica, i forma part d'un projecte global per promocionar la música i la poesia a les escoles. El llibre –elaborat per Helena Morén Alegret i Joaquim Vilarnau– inclou una biografia dels poetes (amb una ressenya dels textos musicats) i dels intèrprets que els han adaptat, a més d’una anàlisi de cada poema com a guia per a professors i alumnes.
Amb la revista Enderrock de febrer se'n distribueix a més una edició especial que inclou el CD, amb la selecció d’una vintena de cançons realitzada per Lluís Llach.
L'acte d'entrega el presenta el poeta Josep Pedrals, amb la presència de Lluís Llach. A més, aquesta iniciativa també té el suport del festival BarnaSants –que coprodueix amb el festival Acústica, el MMVV i el Grup Enderrock l’espectacle Terra i Cultura (27 de març, Auditori Barradas de l’Hospitalet)– i de l’Associació de Mestres Rosa Sensat. El premi està dotat amb 5.000 euros i una obra de l'escultor Josep Bofill.
Arxivat a: Enderrock