La Coixinera, sarau a plaça i al web

El grup mataroní penja al seu web noves cançons d’electrofolk i un nou videoclip

| 23/02/2011 a les 15:00h

La Coixinera, un dels grups més innovadors del folk català, estrena nou espectacle, ix-i..., incorporant bases electròniques i oferint les noves cançons al seu web.

Com a bona ‘companyia de saraus’, el grup mataroní La Coixinera va muntar tot un esdeveniment ciutadà per presentar el seu nou repertori: una flaixmob a la plaça de Santa Anna de Mataró, amb amics, coneguts i curiosos ballant la coreografia del “Xotis d’en Borina”. El resultat és aquest:


El “Xotis d’en borina” és una de les peces d’ix-i…, el nou espectacle amb què La Coixinera celebra enguany els nou (IX) anys de vida. El nou repertori combina els instruments habituals del grup (gralla, sac de gemecs, viola, flabiol, acordió, guitarra elèctrica…) amb bases electròniques pregravades compostes per Joan Vallcorba (Relk). A més, s’ha incorporat al grup el dolçainer valencià Josep Sebastià (que ja havia col·laborat en un altre exercici transestilístic i contundent del grup, Titani).

A més del videoclip, La Coixinera penjarà al web www.ix-i.org quatre noves peces cada trimestre. De moment ja es pot escoltar el primer lliurament, que formen l’esmentat “Xotis d’en Borina”, “Les transformacions” (cantada com un diàleg en clau de reggae), “Ballades” (revisió de la tradicional “A la plaça fan ballades”, que el grup ja va interpretar a Titani) i la “Polca de la Disfressada” (revisió d’una polca recollida a Llavaneres que el grup toca a la festa de la Disfressada de Premià de Mar). L'espectacle ix-i... va protagonitzar la cloenda de la passada Fira Mediterrània de Manresa, fent ballar la plaça Major de la capital del Bages.
Properament es podrà escoltar La Coixinera en dues festes que són una bona mostra de la seva implicació en la cultura popular maresmenca: el dissabte 5 de març acompanyaran el Ball de Gitanes de Mataró, i l’endemà, diumenge 6 de març, participaran precisament al ball de la Disfressada de Premià de Mar.

Arxivat a: Sons de la mediterrània, ix-i, mataró, titani, disfressada, coxinera, premià