Els Catarres es preparen per al 'Big Bang'

Escolta la cançó que obre el disc, "En peu de guerra"

| 04/03/2015 a les 07:00h

L'11 de març Els Catarres publicaran Big Bang (Música Global), un enrenou estel·lar fruit de la constància i l'evolució del trio d'Aiguafreda. El 23 d'abril iniciaran la gira al Sant Jordi Club, i a Enderrock.cat sortegem dues entrades dobles per assistir-hi. 
Els Catarres Foto: Toni Llobet

A punt d'explotar, el nou treball d'Els Catarres manté el clima de Postals (Música Global, 2013) però amb un so més de banda. "Teníem la sensació que ens faltava omplir millor les cançons. Al seu moment trobàvem que ja estava bé, però després de fer molts concerts teníem ganes d’aconseguir un so més potent. Temàticament hem seguit amb la mateixa línia de bon rotllo i de ganes de tirar endavant, però hem canviat alguns aspectes de la sonoritat", explica el cantant i guitarra Èric Vergés. 

El disc inclou 12 talls i molts dels temes tenen referències astronòmiques. Precisament el títol prové de la cançó que obre el disc, "En peu de guerra": "És una declaració d'intencions. El disc s'obre amb una cançó explosiva, amb ganes de festa. Els Catarres van a totes i parlen d'un moment d'intimitat entre dues persones, el moment més àlgid de la trobada al llit".  



Big Bang
 ha estat enregistrat a l'estudi de Can Pardaler (Artés) del músic i productor David Rosell (Dept., Brams). El trio d'Aiguafreda va arribar amb els deures fets, i el bagatge dels dos discos anteriors els ha permès planificar-ho tot millor i entrar a gravar amb les idees clares a punt per esclatar. No hi ha col·laboracions, però sí que hi ha nova veu. La contrabaixista Roser Cruells, a banda de fer les segones veus, s'estrena com a solista a "Som de foc". Els Catarres segueixen predicant cançons de tu a tu, en segona persona, a un amic o la parella. Cançons rebels, d'amor i combatives, però sempre en clau positiva: "Fem cançons de lluita des de l'alegria i sempre amb la voluntat de construir, no de destruir", valora Èric Vergés. 

L'explosió en directe el dia de Sant Jordi

Els Catarres interpretaran un tastet de Big Bang  a la gala dels Premis Enderrock 2015, el 26 de març a Girona. Tot i això, la presentació oficial serà el 23 d'abril al Sant Jordi Club, dins la programació del Guitar Festival BCN, i Enderrock disposa de 2 entrades dobles per assistir-hi. 

Per participar-hi només cal que envieu un correu electrònic a [email protected] amb les vostres dades (nom, cognoms i DNI) i que contesteu a la següent pregunta: Quina va ser la població que va acollir el darrer concert d'Els Catarres l'estiu del 2014? Entre totes les respostes correctes sortejarem les entrades. Teniu temps fins al dimarts 10 de març, i l'endemà anunciarem els guanyadors a Enderrock.cat.
Arxivat a: Concursos