Batalla rumbera amb Achilifunk

La nit del 27 de juliol s'enfrontarà a la formació Mataró All Stars

| 10/05/2015 a les 07:00h

La rumba té molt poder és la proposta rumbera de Les Santes de Mataró. La capital del Maresme serà l'escenari d'una batalla que rebrà en un costat del ring la Mataró All Stars i a l'altre, Achilifunk Sound System, que acaba de presentar Robot caló (Lovemonk, 2015), el seu disc més electrònic. A EDR parlàvem amb l'impulsor d'Achilifunk, Txarly Brown.
Achilifunk Foto: Arxiu

El 27 de juliol, en el marc de Les Santes de Mataró, tindrà lloc una batalla rumbera al passeig del Callao, al costat de la platja. La rumba té molt poder és un desafiament que enfronta en una banda del ring la banda liderada per Txarly Brown, Achilifunk Soud System, i a l'altra, rere el nom de Mataró All Stars, duna formació de vuit intèrprets de la ciutat, entre els quals hi ha Rafalito Salazar (guitarra), Yumitus Hernández (piano), Jonathan Malla 'Petete' (baix), Joanet López (caixó), Johnny Salazar (bombo), Quino Béjar (congues), Suzi Ferrer (veus) i Georgina Blanc (veus).

Precisament Achilifunk es troba en plena presentació del seu darrer disc, Robot caló (Lovemonk, 2015), un treball que s'endinsa en un panorama més electrònic. "Un cop esgotada la trajectòria de la Banda Achilifunk, vaig decidir sintetitzar la iniciativa en un sound system. Actualment funcionem de manera independent i la creació és a través d'internet amb l'ajuda de productors i discjòqueis. Ens veiem lo just, i per això encara ens engresca fer coses. Els grups acaben morint per l'avorriment de veure cada dia les mateixes cares", explica Txarly Brown, artífex de la banda. 

En aquest últim treball utilitzen l'electrònica per fusionar diversos estils musicals. "Tota la música actual està marcada per l'ús de l'electrònica com a mitjà de síntesi, perquè les noves generacions hi tenen l'oïda acostumada." Robot caló vol combinar la rumba barrejada amb ska, rocksteady, reggae, backbeat, dubstep o house a través de l'electrònica. "No tenim una intenció comercial. Projectem els temes, els gravem i si algú ens crida, els anem a tocar", afegeix.

"Chaví" és un dels temes que es podrà sentir en aquest darrer disc. És un tema de Peret, que Achilifunk ja havia versionat al seu primer treball, però que reprenen amb un estil renovat: el "dubstep rumbero". Deixen la porta oberta perquè els proxims discos continguin més temes propis que versions, tot i que Txarly Brown afirma: "Coneixent-me, el meu proper projecte serà una cosa completament diferent". 


Arxivat a: Enderrock