Estan bojos aquests romans (catalans)!

El grup instrumental Tàrraco Surfers publica un disc de versions nadalenques i clàssics del rock'n'roll

| 28/11/2015 a les 07:00h
Arxivat a: Enderrock, romans, tàrraco surfers, joan reig, instrumental, rock'n'roll, camp de tarragona, constantí, cap d'any, nadal, jingle bells
Hi ha cançons de Daft Punk, Village People, Michael Jackson o Eurythmics que ja formen part del cançoner popular i tothom en sap taral·lejar la melodia. Si a més hi afegim les típiques nadales, ja tenim el repertori de Tàrraco Surfers, una banda instrumental liderada pel baterista d'Els Pets, Joan Reig

Tàrraco Surfers. Foto: Arxiu Tàrraco Surfers 

Diu la llegenda que aquest grup de centurions de la Tarraco romana, liderats pel pare inventor (que encarna Joan Reig), va crear una màquina del temps que els va portar a la platja de Califòrnia l'any 1962. Allà van escoltar per primera vegada el so surf. A partir d'aquí van viatjar i viatjar, a la Nova York de la música disco (on van conèixer en Michael Jackson), i de mica en mica van anar introduint música de diverses èpoques al seu repertori. 

L'embrió de Tàrraco Surfers va néixer fa un parell d'anys al cap del bateria d'Els Pets, Joan Reig, amant de la sonoritat surf instrumental de grups com els californians Phantom Surfers o Los Straitjackets. Seguint l'estètica d'aquestes formacions que es disfressen amb màscares de lluitadors mexicans o de calaveres, en el seu cas han escollit la indumentària romana, ja que el mateix Reig és armat de Constantí. En aquesta aventura l'acompanyen David Muñoz 'Gnaposs' (Els PetsJarabe de Palo) i Sergi Esteve a les guitarres i Sergi Sabaté al baix.

Ara bé, la seva proposta s'escapa de la tradició més purista del surf instrumental i eixamplen l'amalgama d'estils. El seu primer disc, Nadal i Cap d'Any a la platja (RGB Suports), conté dues cares com si fos un vinil: "La cara A són nadales introduccionals d'arreu del món adaptades al rock'n'roll, mentre que la cara B són cançons ballables per a la nit de Cap d'Any, un repertori eclèctic i variat destinat a la pista de ball", valora l'ideòleg del projecte.


El videoclip "Jingle Bells", és a la primera part de l'àlbum i l'han enregistrat a la platja de la Savinosa de Tarragona. "No hi ha cap sofisticació; la imatge d'una platja on no hi ha ni una onada, amb quatre tios intentant fer surf, i el fet de veure instruments fora de l'àmbit natural visualment ja és molt. Les disfresses que portem de soldats romans són de nens, no són vestits de pel·lícula, i això encara ho fa més kitsch". 

La presentació oficial del disc serà la nit del 24 de desembre a la ciutat rival, explica Reig: a Reus (sala Lo Submarino), i per Sant Esteve actuaran a Martorell (sala Gnox). En directe també inclouen al repertori medleys de rock català (per descomptat amb alguna melodia d'Els Pets) i de heavy (amb temes d'AC/DC): "La nostra tàctica com a militars romans és anar combinant el repertori amb tornades que conegui tothom. Som un grup de festa, no volem ser puristes del surf ni copiar la sonoritat d'aquella època".