Aniversari

Enyorant Carles Sabater

Fa 18 anys de la mort del cantant de Sau en acabar un concert a Vilafranca del Penedès

Sabaté tenia 37 anys i des d'aquell dia es va convertir en el gran mite del rock català

Es presenta el llibre 'Pep Sala. L'home de Sau'

| 13/02/2017 a les 06:59h

Carles Sabater
Carles Sabater | Arxiu Enderrock
El 13 de febrer de 1999, avui fa 18 anys, Sau va morir Carles Sabater. Va ser després del primer concert de la Gira XII. Després d'acabar el concert i mentre els seguidors del grup esperaven els seus ídols, el cantant Carles Sabater es va trobar malament i va ser evacuat en ambulància. Va morir abans d'arribar a l'hospital.

Sau era més que un grup, o com a mínm, això és el que els agradava dir a Carles Sabater i Pep Sala. El que és indubtable és que Sau, junt amb Sopa de Cabra i Els Pets, eren el grups més importants del pop-rock nacional de la dècada dels 90. 

El cantant Carles Sabater en simbolitzava la seva imatge, amable, antenta, elegant i, sobretot, seductora. La seva desaparició va ser l'impacte més fort que ha rebut el rock català en tota la seva història. L'altra meitat del grup, Pep Sala, era l'encarregat de posar-hi els fonaments musicals, i tots plegats van consolidar un projecte de dmensions extraordinàries dins l'escena musical catalana, impensable quan va començar el grup l'any 1987.

Amb la mort de Carles Sabater el 13 de febrer del 1999 s'acabava la història de Sau, i Pep Sala anunciava que continuaria la seva carrera musical en solitari. De la trajectòria de Sau en va quedar el record mitificat de Carles Sabater i una cançó com "Boig per tu", que ja forma part de la banda sonora dels catalans.

18 anys de la seva mort

Avui a Enderrock.cat també repassem la figura de Carles Sabater amb aquestes 18 fotografies de Martí E. Berenguer, Xavier Mercadé, Juan Miguel Morales i l'arxiu d'Enderrock. També recuperem les declaracions dels músics catalans arran de la mort del músic, i revivim l'himne "Boig per tu" amb cinc versions espectaculars.
 
Especial: Efemèrides
Arxivat a: Enderrock, Carles Sabater, Sau, rock català, aniversari