Tres Rodes fan un Tricicle

El grup dels germans Roda reapareix aquest dijous 12 de maig al CAT de Gràcia

| 11/05/2016 a les 12:36h

Després de 44 anys, els germans Roda tornen als escenaris per recuperar el repertori del seu grup, El Tricicle, una mirada divertita a l'actual moment polític amb una posada a escena teatral i cançons com "El catalanista", "El contestataire", "Les quatre banderes" i "Cançó del noi pobre i el noi ric".


El Tricicle
, trio format pels germans Frederic, Àlvar i Ignasi Roda, va ser una de les formacions significatives de la Nova Cançó a final dels anys seixanta. El poeta Pere Quart, rei de la sàtira i amic de la família, els va oferir fer-los lletres perquè les musiquessin i, a més, els va suggerir el nom del grup: "Tres rodes fan un tricicle, oi?".

Les musicacions dels poemes de Pere Quart "La vaca suïssa" i "Cap a la lluna", editades pel segell Concèntric, van ser el seu primer treball. Després vindria una trajectòria dominada per la cançó satírica i l'adaptació d'autors com el citat Pere Quart, Josep Maria de Sagarra, Joan Vergés, Miquel Martí i Pol, Gabriel Ferrater, Joan Brossa, etc. A final del 1972, després de publicar un segon senzill, el grup es va dissoldre.

Fa uns anys El Tricicle es va tornar a reunir al Teatre de Ponent de Granollers per portar a escena les seves cançons, i el novembre passat ho va tornar a fer al Teatre La Seca Espai Brossa de Barcelona. Aquest dijous 12 de maig hi tornen amb una nova posada a escena per constatar la vigència de les seves cançons.
Arxivat a: Sons de la mediterrània, Tradicionàrius, Tricicle, Roda