Patum queraltina al CAT

La tradicional actuació de la Banda Memorial Ricard Cuadra, aquest 19 de maig

| 19/05/2016 a les 07:00h

Per 23è any consecutiu, el Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona acull el concert de les músiques de la Patum de Berga interpretades per la Banda del Memorial Ricard Cuadra. Enguany hi haurà una primera part dedicada a melodies vinculades a la Mare de Déu de Queralt. I a la segona part, salt complet amb final de Tirabols.


Ja fa uns quants anys que el dijous abans de Corpus el CAT de Gràcia acull el concert de les músiques de la Patum de Berga, interpretades per la Banda del Memorial Ricard Cuadra. Aquest és un concert únic, perquè només se'n pot gaudir per Corpus a la plaça de Sant Pere de Berga. I una setmana abans, al CAT, esclar, gràcies a una iniciativa engegada pel músic i recuperador de músiques de la Patum Ricard Cuadra i Camprubí (Berga, 1951-1997).

Enguany la primera part del concert, que tindrà lloc aquest dijous 19 de maig a partir de les 21.30 h, estarà dedicada a la commemoració del centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt. La coronació se celebra cada 25 anys, i la tradició és intepretar l'himne "El ball de l'àliga" a les escales de la plaça de Sant Pere de la mà d'un tenor i un cor de berguedans.

El concert del CAT incorporarà melodies queraltines, amb la interpretació per part de la banda d'obres d'autors berguedans com Sergi Cuenca, Roger Belmonte i Robert Agustina. A la segona part, com sempre, la Banda del Memorial Ricard Cuadra interpretarà un salt complet de Patum amb final de Tirabols.
Arxivat a: Sons de la mediterrània, Patum, CAT, Banda Memorial Ricard Cuadra