Estrena

Edurne Vega, actitud i lluita feminista

Estrenem la cançó "Espiral", del seu àlbum debut 'Frontera'

La guia de veus femenines que trepitjaran fort el 2017

| 14/03/2017 a les 07:00h

Edurne Vega
Edurne Vega | Isabel Val
La música maresmenca Edurne Vega va començar a tocar la guitarra amb 14 anys, i des d'aleshores l'instrument s'ha convertit en l'element central de la seva lluita rockera. Després d'haver ofert alguns espectacles en acútic i d'haver enregistrat la maqueta Desenfocat, amb la qual es va presentar al concurs Sona9, el 2016 la música va començar a preparar i enregistrar el seu primer disc, Frontera (autoeditat, 2017). "És curiós com pots començar la teva pròpia revolució des de la teva habitació i amb poquíssims mitjans", diu l'artista.

El seu treball de debut veurà la llum el proper divendres 24 de març, i està format per cinc cançons amb sonoritat indie-rock on ressonen des dels PixiesTelevisionPatti SmithThe Breeders Dinosaur Jr. fins a grups més propers com Sènior i el Cor BrutalMishima o Inspira. Amb totes les cançons basades en fets reals i autobiogràfics, Vega explica com Frontera és "una història d’amor, superació i alliberament, de com vèncer les pors i atrevir-se a anar més enllà dels propis límits". 



L'actitud musical també està revestida d'activisme: "Sempre m’ha agradat aquella idea que la música pot canviar el món, i les dones hi tenim un paper central. Vull aportar actitud i lluita feminista a través de cançons d’alliberament per generar canvi. Un canvi emocional i de pensament". 

A Enderrock.cat n'estrenem un tastet, "Espiral", la cançó que obre el disc amb una subtil línia de baix que acaba amb una explosió de la banda. "Volia aconseguir que el disc tingués un sentit narratiu, així que 'Espiral' és la primera etapa del viatge fins a 'Frontera', que tanca el treball. És una història sobre com potser en una altra vida i en unes altres circumstàncies, les coses podrien haver estat diferents, però has d’acceptar la realitat que t’envolta i aprendre a viure amb això", sentencia la música. La presentació en directe, on actuarà amb la seva banda, serà el 28 d'abril a la sala Apolo 2 de Barcelona, i la potència rockera està assegurada.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, feminisme, rock, edurne vega, dones

COMENTARIS

Oh, yeah!

Anònim, 14/03/2017 a les 10:00

M'encanta! Que vagi molt bé aquest viatge!

anna

Begues, 14/03/2017 a les 14:22

Molt bé!! M'agrada

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.