Actualitat

L'ànima mediterrània d'El Diluvi

Nou disc de la banda que ha seduït Xavi Sarrià, Cesk Freixas i Anna Gabriel

Anna Gabriel: «M'és impossible seguir un grup amb el qual no m'identifico»

| 27/03/2017 a les 07:00h

El Diluvi
El Diluvi | Pau Romero
Van començar ara fa 5 anys amb un repertori d’homenatge a Ovidi Montllor. Tot i que al principi només interpretaven peces del cantant alcoià, l’embolcall musical d’El Diluvi ja ens feia notar que érem davant un projecte diferent, que partia del folk autòcton i feia la volta al món sense deixar l’essència mediterrània.

El grup està format per Flora Semprere (veu i bandúrria), David Payà (veu i violí), Andreu Ferré (baix elèctric), Txus Rodríguez (guitarra), Lluc Llorens Agulló (acordió), Dani García (bateria) i Jordi Bernabeu (percussió). Fa poques setmanes han presentat el seu segon disc llarg, Ànima (Música de Telers) –de descàrrega gratuïta al seu web, és un disc on Ovidi Montllor hi és present sense ser-hi evident–. “L’Ovidi sempre hi és. En aquest disc hi ha una cançó, 'Amor infinit', feta sobre una lletra seva. Però si anem més enllà, l’Ovidi és a totes les cançons”, diu Andreu Ferré, baixista del grup.



El músic explica que la metodologia de treballar d’El Diluvi els porta a signar totes les peces amb el nom de la banda. “El que fa el grup és de tots. Ja ho deia l’Ovidi: ‘Tot és de tots’. És igual qui hagi fet la lletra i qui hagi fet la música.” 

A l’hora de definir la proposta musical, ho tenen clar: “Creiem que fem un mestissatge mediterrani. Agafem ritmes d’arreu del món però els toquem amb instruments propis de la Mediterrània. Compacta molt bé amb l’estil de festa major de poble”. El grup es reivindica també com a hereu musical de bandes com Dusminguet o La Carrau.

Il·lustres personatges de la vida cultural i política del país s'han declarat seguidors del grup, entre ells Xavi Sarrià, Cesk Freixas i Anna Gabriel. "Són gent amb qui ens uneixen moltes coses. Els hem conegut i hi hem fet amistat a partir de la música."
 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Folk, El Diluvi, estrenes, País Valencià

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.