Concerts

Una nit de parelles impossibles al Desconcert d'iCat

Una quinzena de bandes catalanes van pujar a l'escenari de la sala Apolo per celebrar el retorn de l'emissora a la FM

Un dels moments més especials de la nit el van protagonitzar Manel i P.A.W.N. GANG

Cinc anys després, iCat torna a la FM

| 09/05/2017 a les 11:45h

Imatge il·lustrativa
La sala Apolo de Barcelona va reunir ahir una bona colla de músics i públic per celebrar el retorn d'iCat.cat a la FM cinc anys després, una bona notícia que va anunciar la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals fa prop d'un mes.

El segon Desconcert, presentat pel músic Miqui Puig i la periodista Mari Pau Huguet, va unir parelles impossibles i inversemblants a l'escenari, que van haver d'interpretar cançons pròpies conjuntament o bé versions, acompanyats d'una banda de base.

La nit va començar amb Delafé, que va cantar una cançó seva,  "Lo más bonito del mundo", acompanyat del solsoní Eduard Gener. Joan Dausà al piano i Albert 'Ret' Rams (Falciots Ninja) a la guitarra van interpretar "Jo mai mai", del primer.

"El bandoler" de Lluís Llach va sonar mestís amb Adrià Salas (La Pegatina) i Ramon Mirabet, mentre que Yacine Belhacene i Bikimel van convertir "El virolai" en una peça de sonoritat dub i aràbiga.

La cantant Clara Viñals (Renaldo & Clara) i Joan Miquel Oliver van cantar una cançó del mallorquí, "La mujer que mordió un piano", en un dels moments més delicats i naïfs de la vetllada.

D'atmosfera electrònica, El Petit de Cal Eril juntament amb Pavvla van cantar "Vol", cançó inclosa al tercer disc del músic de Guissona, Vol i dol (BankRobber, 2010). David Carabén (Mishima) i Maria Arnal i Marcel Bagés van revisitar "This Is Love" de PJ Harvey.

Fans declarats de Queen, el cantant d'Obeses Arnau Tordera i el teclista Arnau Burdó van interpretar la mítica "I Want to Break Free" amb el també osonenc Guillem Roma. Per la seva banda, el trompetista Raynald Colom i Animal van versionar aflamencats "El cuarto de Tula" dels cubans Buena Vista Social Club.

Tot just fa un mes que Shakira va publicar una nova cançó dedicada al futbolista Gerard Piqué, i és per això que Les Sueques i Museless van pujar a l'escenari de l'Apolo amb samarretes del Barça per defensar "Me enamoré".

Manel vs P.A.W.N. GANG
El moment més esperat de la nit va ser la conjunció entre dues bandes de la capital catalana, Manel i P.A.W.N. GANG. Si bé els primers representen la Barcelona pop més mainstream, el grup de trap sona del tot irreverent. 

Plegats van protagonitzar una baralla de bandes amb la base de "Jo competeixo", cançó que dona nom al quart disc de Manel. Sis contra quatre, el grup de pop-rock jugava a casa amb una melodia pròpia, però és cert que els galls del galliner van ser P.A.W.N. GANG

La banda de trap els atacava amb versos com 'Són niños de papá', 'Fan servir paraules de l'any 32' o 'Sou massa correctes i nosaltres maleducats', i van sentenciar: 'No deixarem la música, la música som nosaltres'. 

Manel, en canvi, van reblar: 'Vam cometre un crim horrible, en una vida anterior, per ara haver d'estar aguantant aquests teenagers amateurs, aquests nens amb cadenetes'. El cantant Guillem Gisbert va cantar: 'Si accepteu consells d'aquest professional apunteu-vos a una coral de barri, o una orquestra de ball', i van deixar per al final: 'Potser podem contractar-ne un per portar-nos les maletes'.
Especial: Concerts
Arxivat a: Enderrock, P.A.W.N GANG, Manel, icat.cat, concert, Sala Apolo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.