festivals

Les sis apostes nacionals del Primavera Pro

El vessant professional del Primavera Sound ajuda a visibilitzar la feina d'una sèrie de bandes del país

Parlem de Lígula, Màquina Total, Meridian Response, Odina, Pavvla o Sharman Den

Persian Pelican, l'italià que ha versionat Pau Riba

| 26/05/2017 a les 08:30h

Lígula
Lígula | Arxiu grup
Si el Primavera Sound ja és un aparador de es noves tendències de la música a escala mundial, el Primavera Pro també ho vol ser però a un nivell més portable, de dimensions més petites i on la indústria pugui intercanviar opinions sobre temes que l'afecten o sobre els grups que s'han vist al certamen. Del 31 de maig al 4 de juny s'hi han programat 140 activitats i ja s'hi han acreditat 3.500 professionals. De bandes n'hi ha programades una quarantena; nosaltres fem un repàs dels grups del país que buscaran que la casualitat sorgeixi.

Lígula
Escenari Day Pro (CCCB) - 3/06/17 - 17.40 h

Grup de set membres provinent de València, Lígula porten cinc anys a l'esquena amb dos EP i un disc. Ara van cap al segon amb una fórmula permeable en què el folk deixa entrar escletxes brillants, esotèriques i també fosques. Sense por dels passatges instrumentals, a la banda li agraden les cançons llargues que puguin agafar múltiples camins.



Màquina Total
Escenari Day Pro (CCCB) - 31/05/17 - 15.10 h

El projecte del barceloní Virgili Jubero va causar rebombori amb només quatre cançons penjades al seu Bandcamp. Amb una subtil elegància a la producció que remet al pop amb sintetitzadors i al romanticisme dels vuitanta, ha aconseguit cridar l'atenció de Domestica Records per treure el seu primer disc. El presentarà al Primavera Pro amb tot el seu dream-pop en català.



Meridian Response
Escenari Day-Pro (CCCB) - 3/05/17 - 16.50 h

Sense res a envejar als grups de pop independent internacionals, els valencians Meridian Response van deixar de ser un grup emergent un cop van guanyar el concurs Sona La Dipu de l'any passat. Ara ja és una aposta consolidada que ha compartit escenari amb Fangoria, La Bien Querida o Zahara. El pop oníric de Marta Domingo recorda Melody Echo Chamber o Maika Makowski.



Odina
Escenari Day Pro (CCCB) - 31/05/17 - 13.30 h 

Aquesta barcelonina resident a Londres ha començat a despuntar a la capital britànica amb el seu folk despullat de qualsevol artifici i carregat d'una delicadesa tan tendra com la seva edat. Odina de moment només ha tret un EP en format digital, però ja ha trepitjat els estudis de la BBC Radio o l'Apolo durant l'últim concurs Bala Perduda. El seu disc de debut està a punt de sortir.



Pavvla
Escenari Day Pro (CCCB) - 31/05/17 - 14.20 h

Potser és el nom més conegut per part dels lectors d'aquesta selecció nacional. Paula Jornet porta només el disc Creatures (Luup Records, 2016) com a carta de presentació, però li ha servit per col·locar-se a bona part dels festivals del país i per consolidar el seu projecte de pop amb vessant electrònic. Ara la també actriu és a Brighton estudiant música, així que el camí que ha emprès tot just acaba de començar.



Sharman Den
Escenari Night Pro (Fòrum) - 3/05/17 - 3.00 h

La proposta més rockera de l'àmbit català és la que encapçala Edu Verdú. Sharman Den és l'últim guanyador del concurs Bala Perduda, tot i que el projecte va sorgir ara fa uns anys a Londres. Allà hi vivia l'artífex de la banda, i els primers passos els van fer en locals londinencs. Aquí però han gravat la seva primera referència, Low Hombre (autoeditat, 2016), cinc temes de rock visceral i clàssic d'aquell que fa trontollar estructures.

Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, Meridian Response, Màquina Total, Odina, festivals, Primavera Sound, Lígula, Primavera Pro, Pavvla, Sharman Den

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.